PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÇÖZÜLDÜ Fusion Tema main mmenü alanını %100 yapmak?



chelikolik
14-03-2012, 23:03
D7 Fusion tema da, main-menü alanını nasıl %100 yaparız? Aşağıdaki kodları denedim olmadı.


.main-menu {
width: 100%;
}

.main-menu-wrapper{
width: 100%;
}

#main-menu {
width: 100%;
}

#main-menu-wrapper{
width: 100%;
}

.main-menu {
width: 100%; !important;
}

.main-menu-wrapper{
width: 100%; !important;
}

#main-menu {
width: 100%; !important;
}

#main-menu-wrapper{
width: 100%; !important;
}

Mehmet ULUÇ
14-03-2012, 23:21
Site adresi verir misiniz? Main menu alanının zaten %100 olması gerekiyor.

chelikolik
14-03-2012, 23:31
Kuaforler.Org (http://www.Kuaforler.org) 960px

Mehmet ULUÇ
15-03-2012, 00:25
İyi de bundaki sorun nedir anlayamadım?

Mehmet ULUÇ
15-03-2012, 00:29
Sanırım şimdi anladım ne demek istediğini. Eğer yanılmıyorsam siz menu alanını sitenin tümüne yaymak istiyorsunuz, bu durumda yapacağınız şey page.tpl.php oluşturarak fusion alt temasının içine atacak ve main menu öğesini kendisini şu anda saran kısımdan ayıracaksınız. Ancak bir öneri olarak ikinci bir alan oluşturmanızı ve nice-menuyu o alana yerleştirmenizi öneririm. Şu anda vaktim olmadığından kod paylaşımı yapamıyorum ancak siz uğraşın yapamazsanız kodları inşaallah yarın paylaşırım.

chelikolik
15-03-2012, 11:36
Hocam kod bilgim yok diğer temaların page.tpl.php dosyalarından bakıp yapmaya çalışacağım. Bir de nice-menu nedir bilmiyorum.

chelikolik
15-03-2012, 12:46
Aşağıda ki kodları tek tek page.tpl.php dosyasına yazıp onu da alt temanın içine attım olmadı.
Benim yapabileceğim bir şey değil hocam siz yardım ederseniz daha iyi olacak.


<div id="main-menu">
<?php
print_r($main_menu);
?>
</div>

<div id="main-menu">
<?php
print($main_menu);
?>
</div>

<div id="main-menu">
<?php
print render($page['main_menu']);
?>
</div>

Mehmet ULUÇ
16-03-2012, 00:09
fusion_core içindeki page.tpl.php kopyalayıp temanın içine at ve bir düzenleyiciyle açıp preface_top'un hemen üstüne


<?php print render($page['ana_menu']); ?>

satırını ekle.

Daha sonra tema dizinindeki tema_ismi.info dosyasını açıp gene preface_top'un hemen üstüne


regions[ana_menu] = Ana Menu

satırını ekle ve önbelleği temizleyip menünü o alana yerleştir.

chelikolik
16-03-2012, 06:24
oldu hocam çok teşekkür ederim. Yalnız ufak bir sorun daha var. fusion_core içindeki page.tpl.php dosyasını kendi temamıza attıktan sonra bloklar bölümündeki Ana sayfa içeriği bloğunu pasifleştiremiyoruz. Onu nasıl pasifleştireceğiz.

page.tpl.php dosyasını silip info dosyasını da eski haline getirdim, önbelleği de defalarca temizledim ama yine de aşağıdaki hatayı vermeye devam ediyor.
Ana sayfa içeriği bloğu için bölge alanı zorunludur.

Mehmet ULUÇ
16-03-2012, 16:09
blocklardan o bloğu yerine yerleştir.

chelikolik
16-03-2012, 16:14
Pasifleştirmiştim duruyordu. Şimdi aktifte bir yere atmamı istiyor. mesela diğer bloklarda hiçbiri seçeneği varken onda yok. Az önce genesis-sub temayı deniyim dedim onda da aynı olay var. Neyse tek sıkıntımız bu olsun alternatif yolu çok bunun :)
Teşekkürler hocam yardımlarınız için.

Mehmet ULUÇ
16-03-2012, 17:46
Pasifleştirme meselesini tam olarak anlayamadım açıkçası çünkü o alanı Drupal 7'de yayına vermemen durumunda içerikler görünmez olacaklardır ki bu durumda da site işleyemeyecektir. Bilmediğim bir şeyler varsa aydınlatabilirsin tabii.

chelikolik
16-03-2012, 18:12
BEn genelde ana sayfayı views ile yapardım o bloğuda etkinleştirmezdim. (Sizin sayenizde panels kullanmaya başaldım.) O blok pasifte öyle duruyordu. Bu sabah fusion olayı için verdiğiniz yolu izledim ana menü olayını çözdük. SOnra bir blok eklemek istedim birden Ana sayfa içeriği bloğu için bölge alanı zorunludur. yazısı çıktı. Bloğu aktif etmemi istedi. Benim o sorunu buraya yazma amacım; ben biraz kurcaladım bi ayarını bulamadım acaba ayar bilmediğim bir yerden mi ayarlama yapıyoruz diye düşündüm.
Jetonum az önce düştü. yayınladığım içerikleri ana sayfada görünsün demezsem o blok bir sorun teşkil etmez varlığı ya da yoklu belli bile olmaz.
Biraz karışık bi anlatım yaptım galiba :)