Orijinalini görmek için tıklayınız : farklı ön eki olan taploların birleşmesi ?
mesoftbilisim
14-05-2014, 10:34
Merhaba Arkadaşlar :
Konu başlığının kusuruna bakmayın http://www.joomlabilgi.org/media/kunena/emoticons/whistling.png nasıl soracagımı düsündüm sanırım böle en iyisi. Sorun su arkadaslar daha önce kurdugum bir forum var kunena forum şim di diger bir sitem daha var kunena forum kurulu fakat taplo yapıları farklı oldugundan içerikleri nasıl aktarıcamı cozemedim örnegin
1 site : abcd_kunena olsun 2. site : xyzw_kunena 1. sitedeki tüm bilgileri diger siteye nasıl aktarabilirim ?
Kolay bir çözümü var mı bilmiyorum. Fakat şöyle bir çözüm önerebilirim:
1. İlk olarak abcd_kunena veritabanını dışarı aktarıp Windows'un varsayılan notepadi ile açın.
2. Daha sonra CTRL+A ile tümünü kopyalayın, notepad sayfasını kapatmayın, notepad++ vb. bir metin editörünü açın ve kopyaladığınız tüm tabloları buraya yapıştırın.
3. Daha sonra CTRL+F ile bul-değiştir penceresini açın (notepad++ için)
4. Aranan kısmına abcd_ yazın, değiştirilen kısmına da xyzw_ yazın ve Tümünü değiştir deyin.
5. Son olarak değişiklik yaptığınız tüm tabloları kopyalayıp şu ilk notepad penceresine yapıştırıp kaydedin.
Bu işlemlerden sonra değişiklik yaptığınız veritabanını phpmyadmin ile yeni sitenize import ederseniz çalışması lazım.
Aslında tüm bu işlemleri sadece notepad++ ile de yapmanız mümkün ama notepad++ vb. programlarda kodlama dili ile ilgili problemler yaşama ihtimaliniz yüksektir. Bu yüzden işin içine Windows'un notepadini karıştırdım :)
ahmet5542
22-05-2014, 23:09
Şayet tablo yapısı aynı ise yani iki tabloda da aynı sütünlara sahip ise (örnek 1. sıra tc no, 2. sıra ad-soyad, 3. sıra memleketi vb ise) phpmyadmin den tabloya tıklayıp import edilirse uzantının önemi kalmaz. Kolay gelsin.
Şayet tablo yapısı aynı ise yani iki tabloda da aynı sütünlara sahip ise (örnek 1. sıra tc no, 2. sıra ad-soyad, 3. sıra memleketi vb ise) phpmyadmin den tabloya tıklayıp import edilirse uzantının önemi kalmaz. Kolay gelsin.Aynen böyle. Veritabanını değil, veritabanına girip tabloalrı dışarı aktarın ve diğer veritabanına girip bunları içeri aktarın. Bu işlemlerden evvel birer yedek almayı unutmayın.
vBulletin v4.2.1, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.