PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Joomla'ya jQuery kodları eklemek ?



e-emre
31-01-2012, 13:12
Merhabalar.. Joomlaya istediğim jQuery kodlarını eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirim? Teşekkürler..

Akar
31-01-2012, 18:06
jQuery'yi Joomla!'ya eklemenin diğer sistem ya da kod sayfalarına eklemekten bir farkı yok. Temanın index.php dosyasında header içinde kütüphaneyi gösterip sonra dilediğiniz alan için çağırabilirsiniz. Ayrıca jQuery kütüphanesini Joomla!'ya dahil eden, hatta mootools'u kaldıran bazı eklentiler de mevcut.

e-emre
31-01-2012, 20:19
peki Slide Down Box Menu with jQuery and CSS3 | Codrops (http://tympanus.net/codrops/2010/07/16/slide-down-box-menu/) bu adresteki kodları felanda mı?

Ümit
31-01-2012, 20:43
CSS ve JavaScript kodlarını 1.css ve 1.js diye dosyalar joomla dizininde yer almasını istediğin yere atarsın. Resimleri de images altında bir yere atılır. (Resim yollarını 1.CSS 'den de düzenlemek gerekir)

Kullanılan Joomla temanın Index.php dosyasında <head> </head> alanına 1.css ve 1.js 'nin yolları eklenerek kodların çağrılması sağlanır.

En son olarak Modül Yöneticisi > Yeni > Özel HTML diyerek HTML kodlarını yapıştırıp kaydedilir ve oluşturulan modül istenen pozisyonda yayına alınır.

e-emre
31-01-2012, 21:54
Ben kullanıcının hiç uğraşmadan, içerik eklediği zaman jquery kullanılmasını istiyorum. bunu modül değilde bileşen vb şekilde nasıl kullanabilirim? Anlattığınız gibi kullanırsam, kişi önce sayfa oluşturucak sonra modülü gösterecek. tabi öncesinde modülü kopyalacak ve değerleri o içeriğe göre değiştirecek vs vs vs ???

Akar
31-01-2012, 21:59
Ben tam olarak nerede ne yapmak istediğinizi anlamadım. jQuery deyince elbette önce sizin kendi uygulamalarınız için bilgi aradığınızı düşündüm ama şimdi "kullanıcının" diye olayı genişlettiğiniz için bir durdum. Tam olarak ne yaptırmak istiyorsunuz siz, bunu üyelerinize mi yoksa kullanıcıdan kasıt müşterinize mi yaptıracaksınız? Her seferinde kütüphane yüklenmesi gerekmez. Bunun için ne yapmak istediğinizi doğru anlamamız lazım. Şu anda bunda bir kopukluk yaşadığımız kesin :)

e-emre
31-01-2012, 22:12
haklısınız bende farkettim. kusura bakmayın. Şimdi ben yapmak istediğimi söyleyeyim. jQuery Accordion kodlarını kullanmak istiyorum. Yalnız ben tek bir modül yapıp, onu her sayfada kullanmak felan değil amacım. Mesela ben bir içerik gireceğim otomatik olarak sayfa oluşturulduğunda jquery'de o içeriğe göre çalışacak.. Başka içerik girdiğimde de otomatik olarak o sayfada jquery çalışacak. Yani modül oluşturupta her sayfa için ayrı modül oluşturup, sonra ayrı ayrı düzenlemeler yapılmasına gerek kalmasını istemiyorum. Bu bir bileşen mi olur, plugin mi olur? Nasıl olur? Umarım bu sefer anlaşılır olmuştur. Teşekkürler

Ümit
31-01-2012, 22:38
İlk önce içerik js 'ye gör çalışır. Daha sonra js ona uyum sağlar. Kod eklemeden/eklenmeden olmaz.

A yazdım A sayfa açılınca uçsun gibi anladım. Olmaz böyle birşey.

Akar
31-01-2012, 22:40
Yapmak istediğiniz düzenlemeyi temanın html dizini altındaki düzen dosyalarında gerçekleştirirseniz bu mümkün olur. Örneğin içerik sayfası için /html/com_content/article/default.php dosyasında ilgili betiği çalıştırabilirsiniz. Yüzeysel konuşuyoruz, tam nokta atışı yapmak pek mümkün değil.

e-emre
31-01-2012, 22:41
deneyeceğim, durumu buradan yazarım..