Joomla 2.5 Kararlı sürüm yayı tarihi 24 Ocak olarak revize edildi. İlgili haber:
Joomla 2.5 Yol Haritası Revize Edildi - Joomla Portalı
Joomla 2.5 Kararlı sürüm yayı tarihi 24 Ocak olarak revize edildi. İlgili haber:
Joomla 2.5 Yol Haritası Revize Edildi - Joomla Portalı
JOOMLA.GEN.TR "Tek Başına Yeter!"
Joomla İndir - Joomla Demo - Joomla **t**** (yakında) - Özel Üyelik Al
Joomla İlk Adım Dersleri - Joomla H*****ı (yakında)
Ücretsiz Joomla Temaları - Ücretli (Premium - Club) Joomla Temaları
Joomla Eklentileri - Joomla ***********leri (yakında) - Ayın Sitesi
Joomla Portalda ve/veya Forumda Reklam Ver - ***** %100 JOOMLA UYUMLU HOSTİNG
Geç olsun da güç olmasın.
Hayırlısı![]()
Hem zaten biz de hazır değiliz. En azından ben hazır değilim.
ben 1.7 den 2.5 olan deneme sitemi geçirdim ama bazı bileşenleri tekrar kurmak zorunda kaldım.
ya benım anlamadığım joomla durmadan kendını yenılıyor iyi güzelde biz siteyi yenılemekten ve o surumun modul bılesenlerını bulmaktan bır hal olduk....![]()
Değişmez gerçekleri tekrarlıyorum; değişiklik varsa bu gerçeklerle tam örtüşmüyor demektir:
1. EKLENTİ UYUMU: Joomla 1.6 için özel olarak kodlanmış (1.6 native) eklenti Joomla 2.5 ile de çalışacak.
2. SERİLER ARASI UYUM: Joomla 1.6, 1.7, 2.5 ve üstü, yönetim merkezinden üst sürüm ve serilere güncellenebilecek.
3. GÜNCELLEME ALANI: Eklentiniz gerekli repo ve xml desteini sağlıyorsa o da site yönetim merkezinden güncellenebilecek.
4. Joomla 2.5 henüz test aşamasında.
Bu maddelerden biri gerçekleşmiyorsa, o maddenin kuralları sizin şartlarınızla örtüşmüyor demektir. Mesela Joomla 1.6'da kullandığını bileşen 2.5 ile çalışmazsa, o bileşenin Joomla 1.6 ile çalıştığını ama onun için kodlanmış olmadığını anlayabiliriz.
akar bey sızı anladım bunun zaten bende farkındayım .... güncellemeler yapılıyor yeni sürümler çıkıyor ama benım demek iştediğim neden 1.5 ten devam edilmiyorda farklı bir sürüme gidiliyor..... bunu çok merak ediliyorum....
akar hocam tabiki durmuyor ama demek iştediğim su neden bukadar kısa aralıklarla farklı sürümler çıkıyor işin özeti bu ... ( önemli olan onun göz kırpmami dil çıkarmamı olduğunu ayırt ede bilmekte bence)
2,5 i yükledim denedim ama , gözle görülür çok büyük bir fark görmüş değilim.. Yada ayrıntılı incelemediğimden olsa gerek bilemiyorum.. 1,7 den sonra birden 2,5 e fırlamak beni şaşırttı. Joomla 1,7 de oldukça başarılı idi , 2,5 e geçerken bence kullanıcıların istekleri görüşleri çerçevesinde yeniliklere imza atmalı idi..
Örnek verecek olursak , mesela benim en çok bekledğim yenilik şu , temada hepimizin bildiği gibi modul pozisyonları var ve bu modul pozisyonları kimi temalarda % de olarak belirlenmiş kimisinde pixsel olarak.. Örneğin left pozisyonu ana sayfada örnek : %12 ise bu oranı istediğimiz sayfada %8 veya %5 gibi manuel olarak kendimiz belirtebilmeyiz.. Bu sayede site görünümü tek kalıp olmaz.. Bunu farklı pozisyonları kombine ederek yapabiliyoruz fakat bence yeterli olmuyor..
Gibi örnekler çoğaltılabilir..
Yalnız tema konusunda söylediğiniz şey tema motoru ya da kütüphanesi ile ilgili değil, tamamen css ile ilgili. Dolayısıyla bu, giydirilecek temaya kalmış bir mesela. Mesela grid temalar ve benzeri gelişmiş temalarda bu dediğiniiz yapmak mükün. Ancak ayarlamalar her noktada yapılabildiğinen oldukça karışıktır ve genelde çok kullanılabilir olmaz. Bu da onu yerleşik bir özellik olarak barındırma yükünden alı koyar geliştiricileri.
Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:
Yer imleri