+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa 1 2 3 SonuncuSonuncu
23 iletiden 1 ile 10 arası.
Like Tree5Beğeni

Konu: Joomla 2.5 Biraz Gecikmeli Geliyor

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Standart Joomla 2.5 Biraz Gecikmeli Geliyor

Joomla 2.5 Kararlı sürüm yayı tarihi 24 Ocak olarak revize edildi. İlgili haber:

Joomla 2.5 Yol Haritası Revize Edildi - Joomla Portalı

Bronz Üye
    İletiler
    335

Standart Cevap: Joomla 2.5 Biraz Gecikmeli Geliyor

Geç olsun da güç olmasın.
    Hayırlısı
    Hem zaten biz de hazır değiliz. En azından ben hazır değilim.

Katılımcı Üye
    İletiler
    48

ben 1.7 den 2.5 olan deneme sitemi geçirdim ama bazı bileşenleri tekrar kurmak zorunda kaldım.

Katılımcı Üye
    İletiler
    49

ya benım anlamadığım joomla durmadan kendını yenılıyor iyi güzelde biz siteyi yenılemekten ve o surumun modul bılesenlerını bulmaktan bır hal olduk....

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Değişmez gerçekleri tekrarlıyorum; değişiklik varsa bu gerçeklerle tam örtüşmüyor demektir:
    1. EKLENTİ UYUMU: Joomla 1.6 için özel olarak kodlanmış (1.6 native) eklenti Joomla 2.5 ile de çalışacak.
    2. SERİLER ARASI UYUM: Joomla 1.6, 1.7, 2.5 ve üstü, yönetim merkezinden üst sürüm ve serilere güncellenebilecek.
    3. GÜNCELLEME ALANI: Eklentiniz gerekli repo ve xml desteini sağlıyorsa o da site yönetim merkezinden güncellenebilecek.
    4. Joomla 2.5 henüz test aşamasında.

Bu maddelerden biri gerçekleşmiyorsa, o maddenin kuralları sizin şartlarınızla örtüşmüyor demektir. Mesela Joomla 1.6'da kullandığını bileşen 2.5 ile çalışmazsa, o bileşenin Joomla 1.6 ile çalıştığını ama onun için kodlanmış olmadığını anlayabiliriz.

Katılımcı Üye
    İletiler
    49

akar bey sızı anladım bunun zaten bende farkındayım .... güncellemeler yapılıyor yeni sürümler çıkıyor ama benım demek iştediğim neden 1.5 ten devam edilmiyorda farklı bir sürüme gidiliyor..... bunu çok merak ediliyorum....

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı cihangir´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    akar bey sızı anladım bunun zaten bende farkındayım .... güncellemeler yapılıyor yeni sürümler çıkıyor ama benım demek iştediğim neden 1.5 ten devam edilmiyorda farklı bir sürüme gidiliyor..... bunu çok merak ediliyorum....
    Ben o cevabı doğrudan size vermedim. Bakın bunu alıntı yaptığım için doğrudan size yazıyorum
    Kullandığınız hangi yazılım aynı sürümde kalıyor? (burada göz kırma var ama ağzını öyle yapmışlar ki dil çıkarmış gibi duruyor )

Katılımcı Üye
    İletiler
    49

akar hocam tabiki durmuyor ama demek iştediğim su neden bukadar kısa aralıklarla farklı sürümler çıkıyor işin özeti bu ... ( önemli olan onun göz kırpmami dil çıkarmamı olduğunu ayırt ede bilmekte bence )

Katılımcı Üye
    İletiler
    139

2,5 i yükledim denedim ama , gözle görülür çok büyük bir fark görmüş değilim.. Yada ayrıntılı incelemediğimden olsa gerek bilemiyorum.. 1,7 den sonra birden 2,5 e fırlamak beni şaşırttı. Joomla 1,7 de oldukça başarılı idi , 2,5 e geçerken bence kullanıcıların istekleri görüşleri çerçevesinde yeniliklere imza atmalı idi..

Örnek verecek olursak , mesela benim en çok bekledğim yenilik şu , temada hepimizin bildiği gibi modul pozisyonları var ve bu modul pozisyonları kimi temalarda % de olarak belirlenmiş kimisinde pixsel olarak.. Örneğin left pozisyonu ana sayfada örnek : %12 ise bu oranı istediğimiz sayfada %8 veya %5 gibi manuel olarak kendimiz belirtebilmeyiz.. Bu sayede site görünümü tek kalıp olmaz.. Bunu farklı pozisyonları kombine ederek yapabiliyoruz fakat bence yeterli olmuyor..

Gibi örnekler çoğaltılabilir..

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı kaderebak´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    2,5 i yükledim denedim ama , gözle görülür çok büyük bir fark görmüş değilim.. Yada ayrıntılı incelemediğimden olsa gerek bilemiyorum.. 1,7 den sonra birden 2,5 e fırlamak beni şaşırttı. Joomla 1,7 de oldukça başarılı idi , 2,5 e geçerken bence kullanıcıların istekleri görüşleri çerçevesinde yeniliklere imza atmalı idi..

Örnek verecek olursak , mesela benim en çok bekledğim yenilik şu , temada hepimizin bildiği gibi modul pozisyonları var ve bu modul pozisyonları kimi temalarda % de olarak belirlenmiş kimisinde pixsel olarak.. Örneğin left pozisyonu ana sayfada örnek : %12 ise bu oranı istediğimiz sayfada %8 veya %5 gibi manuel olarak kendimiz belirtebilmeyiz.. Bu sayede site görünümü tek kalıp olmaz.. Bunu farklı pozisyonları kombine ederek yapabiliyoruz fakat bence yeterli olmuyor..

Gibi örnekler çoğaltılabilir..
    Yalnız tema konusunda söylediğiniz şey tema motoru ya da kütüphanesi ile ilgili değil, tamamen css ile ilgili. Dolayısıyla bu, giydirilecek temaya kalmış bir mesela. Mesela grid temalar ve benzeri gelişmiş temalarda bu dediğiniiz yapmak mükün. Ancak ayarlamalar her noktada yapılabildiğinen oldukça karışıktır ve genelde çok kullanılabilir olmaz. Bu da onu yerleşik bir özellik olarak barındırma yükünden alı koyar geliştiricileri.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri