+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu
11 iletiden 1 ile 10 arası.
    Katılımcı Üye
    İletiler
    44

Question Bazı modüllerin çalışmaması (JQuery)

Tekrardan Merhaba arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir , ben ca_cloudbase2_j17_bundle isimli bir tema kullanıyorum 60 küsür modül ekleme yeri var bayada kullanışlı fakat,

SP TAB
    Xpert Tabs

Gibi modülleri siteye eklediğimde çalışmıyorlar , ancak başka bir temada denediğimde çalışıyorlar...İnternette araştırdım bir kullanıcı söyle ingilizce bir yazı paylaşmış;

However, JQUERY USERS beware! if you've linked to the jquery lib in your source file (even if you don't use any jquery scripts) SP tabs will not show up on your page. I spent half an hour trying to figure out what the problem was, then as soon as I removed my jquery link, it worked perfectly.
    It will work with jQuery if you use jQuery noConflict method.

if ($defined(window.jQuery) && $type(jQuery.noConflict)=='function') {
    jQuery.noConflict();
    }
    Bu kullandığım temayı seviyorum ancak bu gibi eklentilerde görsellik açısından önemli , şimdi bu yazılan ingilizce yazıya göre acaba jquery komutu ilemi çakışıyor eklentiler ? boyle bir query kodu varsa temanın neresindedir? Bu temada çalışmamasının nedeni sizce ne olabilir ?

Biraz sıkıcı bir sorun gerçekten sonuçta tema ile ilgili ancak fikirlerinize ve çözümlerinize muhtacım , hayırlı günler

Yönetmen Yrd.
    İletiler
    652

Standart Cevap: Bazı modüllerin çalışmaması (JQuery)

1.5'te mootools pluginini pasif edince bu sorun düzeliyordu..Sitede birden fazla js eklentileri kullanınca js kütüphanelerinin çakışması çok normal ama 1.7'de baktığımda böyle bir şey göremedim yani uyumlu ek yöneticisinde mootools veya başka bir js kütüphanesi ile ilgili bir plugin yok
    Ajans 312 Web Tasarım , Katalog , Broşür , Promosyon , Matbaa ve İnternet Hizmetleri...

İzmir Guzellik Merkezleri | Mustafa Çetindağ | Ajans 312 | Ücretsiz Temalar | Galatasaray Haber Portalı

Yeni GALATASARAY Projeme Destek Babında Facebook Sayfamızı Beğenip Paylaşırsanız Memnun Ederseniz...

Katılımcı Üye
    İletiler
    44

Şimdilik sorunu GK4- Tabs kurarak çözdüm bu eklenti çalıştı ancak ukarıda yazdığım gibi 2 eklenti çalışmıyor bu temada , temanın dosyalarının içinden beli bir kod silincektir bilmiyorum hiç diğer bir temada çalıştığına göre başka bir pluing ile çakışıyor olabilir mi halen?

Katılımcı Üye
    İletiler
    130

kullanmakta olduğun temada JQuery özelliği entegre olarak geliyor kurduğun moduldede JQuery olduğu için tabları temada görüntüleyemezsin temanı incele ve JQuery noJQuery yöntemiyle pasif et modüller çalışacaktır

Katılımcı Üye
    İletiler
    44

Teşekkür ederim ancak "JQuery noJQuery" yöntemi nasıl uygulanıyor hiç bilgim yok bu konuda birazcık daha acıklayabilirmisiniz?
    Konu nicely tarafından (25-01-2012 Saat 13:55 ) değiştirilmiştir.

Katılımcı Üye
    İletiler
    44

Alıntı BozTurk´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    kullanmakta olduğun temada JQuery özelliği entegre olarak geliyor kurduğun moduldede JQuery olduğu için tabları temada görüntüleyemezsin temanı incele ve JQuery noJQuery yöntemiyle pasif et modüller çalışacaktır
    Temamdaki .php uzantılı dosyaları inceleyip içerisindee JQuery yazan yerleri noJQuery mi yapacam?

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı nicely´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Temamdaki .php uzantılı dosyaları inceleyip içerisindee JQuery yazan yerleri noJQuery mi yapacam?
    Hayır, modülde jQuery kullanmama ya da conflict ile ilgili (nonConflict method gibi) bir seçenek olmalı. O seçeneklerle bu durumu düzeltmeniz gerekiyor.

Katılımcı Üye
    İletiler
    44

Malesef dediğiniz gibi yaptığımda çalışmadı , Xpert Tabs eklentisinde Load JQuery [enable or disable] sekmesi eklemişler ancak bunu disable yaptığım halde bu kullandığım temada çalışmıyor , diğer temadada disable iken calışmıyor ama enable iken çalışıyor ayrıca SP TAB eklentisinde JQUERY yada Conflict ile ilgili hiç bir seçenek eklememişler , benim anladığım ve sizinde dediğiniz kadarıyla , ben ya Modüllerin dosyalarına girip jquery kısımlarını disable yapmalıyım yada temamın içerisindeki jquery entegresi enredeyse onu disable yapmam gerekiyor ?

Benim ayrıca sıkıntım bu problem bu gibi diğer modüllerdede olabilir , mesela bazı light boxlar bozuk çalışıyor,yada jquer destekleyen herhangi bir modül olabilir ve disable sekmesi olmayabilir
    Konu nicely tarafından (25-01-2012 Saat 21:55 ) değiştirilmiştir.

Katılımcı Üye
    İletiler
    214

Çözüm nedir anlamadım da

Katılımcı Üye
    İletiler
    44

Joomlayı baştan kurdum temayı 0 dan tekrar yukledim modülü denedim sorunsuz çalıştı arkadaşlar...Belkide başka bir modül ile çakışıyordu bilmiyorum sebebi neydi Yada temanın kodlarında önceden yaptığım bazı değişikliklerde olabilir

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri