+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu
12 iletiden 1 ile 10 arası.
    Katılımcı Üye
    İletiler
    83

Standart DATE_FORMAT_LC2 Düzenlemesi..

Merhabalar arkadaşlar..

Yaklaşık 1 aydır uğraştığım ve sürekli hatalarla karşılaştığım sitemde yine yeni bir hata alıyorum ve sanırım bu hataların sonu gelmiycek gibi ..

Tarih alanında hatalar alıyorum tarihler ingilizce olarak çıkıyor bütün dil dosyalarındaki tarih gün gibi kısımları türkçeleştirmeme rağmen halen ingilizce olarak çıkıyor modüllerdeki bütün dosyaları allak bullak ettim hiçbi ayar bulamadım.. acaba joomlanın dosyalarındamı bi değişiklik yapmak lazım diye aklıma geldi ve bütün dosyalarda date adını arattım ve genelde karşıma DATE_FORMAT_LC2 diye bişi çıkıyodu acaba burdanmı değişiklik yapmak lazım..

Konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim

Yönetmen Yrd.
    İletiler
    652

Standart Cevap: DATE_FORMAT_LC2 Düzenlemesi..

temanızdaki index.php dosyasına bakarmısın büyük ihtimal ordadır .. Date diye bir arattırın temanızın içinde
    Ajans 312 Web Tasarım , Katalog , Broşür , Promosyon , Matbaa ve İnternet Hizmetleri...

İzmir Guzellik Merkezleri | Mustafa Çetindağ | Ajans 312 | Ücretsiz Temalar | Galatasaray Haber Portalı

Yeni GALATASARAY Projeme Destek Babında Facebook Sayfamızı Beğenip Paylaşırsanız Memnun Ederseniz...

Katılımcı Üye
    İletiler
    83

yok hocam ordada o şekilde bi ayar yok bütün dosyalarda date kelimesini aradım ama çıkan sonuçlarda hiçbi ayar yok dil dosylarında bi sıkıntı var giib geliyo bana ama tam çözemedim..

Yönetmen Yrd.
    İletiler
    652

sanmam benim yine düşüncem temadadır .. Çünkü sitedeki tarih görüntüsü temaya eklenen kod ile mümkün kullandığınız temayı söyler iseniz indirir incelerim
    Ajans 312 Web Tasarım , Katalog , Broşür , Promosyon , Matbaa ve İnternet Hizmetleri...

İzmir Guzellik Merkezleri | Mustafa Çetindağ | Ajans 312 | Ücretsiz Temalar | Galatasaray Haber Portalı

Yeni GALATASARAY Projeme Destek Babında Facebook Sayfamızı Beğenip Paylaşırsanız Memnun Ederseniz...

Katılımcı Üye
    İletiler
    83

Yönetmen Yrd.
    İletiler
    652

hocam şimdi bakamayacağım malesef yarın sabahtan yolculuk var erken kalkmak lazım en kısa zamanda inceleyeceğim...

Ümit A.
    İletiler
    444

bt_arise_templates_j!17_v1.1.zip

Temayı indirdim ve kurdum. Tarihler Türkçe.

DATE_FORMAT_LC2  Düzenlemesi..-tarih.jpg

Kullandığınız Türkçe dil paketi ile ilgili bir sorun olabilir. Daha önce denemediyseniz Son Sürüm Takip - Joomla Portalı adresinden kullandığınız sürüme ait dil paketini tekrar kurmayı deneyin.

Rafet El Roman ve Orhan Ölmez ve Yakup Ekin dinler...

"Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir"

Katılımcı Üye
    İletiler
    83

tamamdır hocam sorunu hallettim teşekkür ederim ben daha önce ingilizce paketi kurmuştum dil paketini attım ama görmemiş komple baştan kurdum sorun düzeldi.. bu joomlaya akıl sır ermiyo..

birde ufak bişi sorucam dil dosyalarını utf 8 olarak kaydetmede bi sıkıntı olurmu ? ve birde akar hocam biyerde dil dosyalarını utf 8 bomsuz kaydedin yazmıştı bu bomsuz ne manaya geliyo ?

Ümit A.
    İletiler
    444

Alıntı hugeboss´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    birde ufak bişi sorucam dil dosyalarını utf 8 olarak kaydetmede bi sıkıntı olurmu ? ve birde akar hocam biyerde dil dosyalarını utf 8 bomsuz kaydedin yazmıştı bu bomsuz ne manaya geliyo ?
    Türkçe karakterler bozulmasın diye uygulanır. Bunun için Notepad++ kullanmalısın. Notepad++ ile düzenledikten sonra kaydetmeden önce;
    Kodlama > UFT-8 (BOM'suz) olarak Kodla seçeneğini işaretlersen sorun olmaz.

Rafet El Roman ve Orhan Ölmez ve Yakup Ekin dinler...

"Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir"

Katılımcı Üye
    İletiler
    83

Ümit hocam utf8 bomsuz olarak kaydet de iki ayrı seçenek mevcut bunlardan hangisi seçmemiz lazım ?

Resimdeki gibi ANSI olarak kodla ve ANSI olarak dönüştür diye iki başlık var ve bu başlıkların ikisininde altında UTF-8 (BOM'suz) olarak diye geçiyor hangisini işaretlememiz lazım.. ben UTF-8 (BOM'suz) olarak Kodla yı seçtim fakat bazı karakterler gene bozuk çıktı..

Ne yapmamız lazım acaba ?

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri