+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu
11 iletiden 1 ile 10 arası.
Like Tree8Beğeni

Konu: Google aramalarda alan adının başında www.şeklinde çıkmıyor.

Katılımcı Üye
    İletiler
    144

Standart Google aramalarda alan adının başında www.şeklinde çıkmıyor.

Selamun Aleyküm,

Arkadaşlar web sitelerim google aramalarında örnekteki gibi
    ....
    Bu şekilde çıkıyor acaba "www" başında olmaması neden kaynaklanıyor.
    Konu Fatih tarafından (01-04-2012 Saat 11:26 ) değiştirilmiştir.

Yeni Üye
    İletiler
    11

Standart Cevap: Google aramalarda alan adının başında www.şeklinde çıkmıyor.

"www" olayını ben bir doçente sordum.
    Aldığım cevap ise ; Artık "www" kullanılmıyo...yani çıkması ile çıkmaması arasında bir fark yok dedi.

Biz bu soruyu sormadan baya bi google'a indexlemiştik sitemizi. Sonunda google bizi bir müddet yasakladı. Üstüste yapılan indexlemelerden rahatsız oluyo google. O yüzden siz siz olun "www" google listelemesinde neden gözükmüyo yada adres satırında neden çıkmıyo diye dert etmeyin. Biz dert ettik, google da çıkmaz olduk. Sonra bir müddet hiç birşey yapmadık.Zamanla bizi üstlere çıkardı.
    Konu yusufakan tarafından (21-01-2012 Saat 23:03 ) değiştirilmiştir.
    Şenol ve Fatih bunu beğendi.

Katılımcı Üye
    İletiler
    144

Tecrübeleriniz için teşekkürler darkinsect

Whm ye geçtikten sonra bu şekilde oldu acaba whm de hosting açarken mi bir yanlışlık yaptım anlayamadım.

Katılımcı Üye
    İletiler
    41

Google Site Yöneticisi Araçlarında bu şekilde bir seçenek olması lazım. Sitenizi eklediyseniz bir kontrol etmenizde fayda var.
    Fatih bunu beğendi.

Katılımcı Üye
    İletiler
    144

Dediğiniz gibi daha önce düzenlemiştim fakat şimdi tekrar girip düzenlemeyi denedim

Tercih edilen alan, sitenizin sayfalarını dizine eklemek için kullanmak istediğiniz alandır. Tercih ettiğiniz alanı IANA — Example domains şeklinde belirtirseniz ve sitenize giden IANA — Example domains olarak biçimlendirilmiş bir bağlantı bulursak, söz konusu bağlantıyı IANA — Example domains biçimindeymiş gibi ele alırız. Ayrıca, arama sonuçlarımızda URL'leri görüntülerken de tercihinizi göz önünde bulundururuz. Değişikliklerin dizinimize işlenmesi zaman alabilir.

Tercih edilen etki alanını ayarlama işleminin bir parçası da etki alanına sahip olduğunuzun doğrulanmasıdır. Lütfen etki alanını doğrulayın.

Şeklinde bilgi verilmiş her neyse aramalarda sıkıntı olmayacaksa problem de yok.
    Konu Fatih tarafından (01-04-2012 Saat 11:27 ) değiştirilmiştir.

Ümit A.
    İletiler
    444

https://www.google.com/webmasters/tools/ > Web Yöneticisi Araçları > Site Yapılandırma > Ayarlar > Tercih edilen etki alanı > URL'leri www. olarak görüntüle olarak seçilirse istediğiniz olur. Ama bu düzenlemeler kısa süreli kayıplara yol açabilir.
    YsfBahar ve Fatih bunu beğendi.

Rafet El Roman ve Orhan Ölmez ve Yakup Ekin dinler...

"Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir"

Katılımcı Üye
    İletiler
    144

Hocam dediğiniz denedim az öncede şimdi de uğraştım fakat karşıma şöyle bir uyarı geliyor anlayamadım geç oldu da kafam almadı yada anlamak zor.

Tercih edilen etki alanını ayarlama işleminin bir parçası da yerindebakim.net etki alanına sahip olduğunuzun doğrulanmasıdır. Lütfen yerindebakim.net etki alanını doğrulayın.

Katılımcı Üye
    İletiler
    130

Alıntı Ümit´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    https://www.google.com/webmasters/tools/ > Web Yöneticisi Araçları > Site Yapılandırma > Ayarlar > Tercih edilen etki alanı > URL'leri www. olarak görüntüle olarak seçilirse istediğiniz olur. Ama bu düzenlemeler kısa süreli kayıplara yol açabilir.
    bu yöntem sorununuzu çözecektir fakat bu kezde ;

Tercih edilen etki alanını ayarlama işleminin bir parçası da Yerinde Bakım Yazılım Ve Donanım Teknolojileri etki alanına sahip olduğunuzun doğrulanmasıdır. Lütfen Yerinde Bakım Yazılım Ve Donanım Teknolojileri etki alanını doğrulayın. şeklinde bir uyarı almanız muhtemel bunun aşılması içinde sitenizi bahsi geçen google web yönetici araçlarından eklerken hem www ibare ile hemde www ibaresi olmadan eklemeniz gerekiyor

Tercih edilen etki alanını ayarlama işleminin bir parçası da Yerinde Bakım Yazılım Ve Donanım Teknolojileri etki alanına sahip olduğunuzun doğrulanmasıdır. Lütfen Yerinde Bakım Yazılım Ve Donanım Teknolojileri etki alanını doğrulayın. uyarısını almazsınız istemiş olduğunuz tercihi seçmenize imkan doğacaktır.

kolaylıklar dilerim..
    Konu BozTurk tarafından (22-01-2012 Saat 00:54 ) değiştirilmiştir.
    Akar ve Fatih bunu beğendi.

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Evet, b işlem eskiden tek alan adı üzerinden yapılabiliyordu. Artık tercih edilen etki alanını belirlemek için her ikisini de webmaster araçlarında doğrulamış olmak gerekiyor. Yani hem joomla.gen.tr hem www.joomla.gen.tr webmaster araçlarına kaydedilmeli ve doğrulanmalı.

Katılımcı Üye
    İletiler
    144

Teşekkür ederim arkadaşlar, iki şekilde siteyi doğruladım zaten doğrulama kodları aynıydı.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri