+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 10 Sayfa 1 2 3 ... SonuncuSonuncu
100 iletiden 1 ile 10 arası.
Like Tree117Beğeni

Konu: Joomla! Tema Yapımı - Nasıl Bir Joomla Teması Hazırlayalım?

-> enesayduz <-
    İletiler
    412

Lightbulb Joomla! Tema Yapımı - Nasıl Bir Joomla Teması Hazırlayalım?

Merhaba Joomla Severler,

Bugün Joomla Portalında bana ayrılan köşede yeni bir yazı yayınladım. Geçen haftaki yazımda joomla temalarıyla olan mazimi anlatmış ve yazının sonlarında joomla tema yapımıyla ilgili dersler hazırlayacağımdan bahsetmiştim.

İşte bugün, bu konunun altında nasıl bir joomla teması hazırlayalım diye sizden öneri almak istiyorum.

Yazıdan kısa bir alıntı ile neler yapacağımızı belirteyim:

...
    Peki nasıl bir joomla teması hazırlayalım? Bayan blog sitesi mi, genel blog sitesi mi, dernek sitesi mi, haber sitesi mi, yemek sitesi mi, hastane sitesi mi?... Çeşitleri çoğaltabilirsiniz...
    Öncelikle yapmak istediğimiz tema için bir çizim yapacağız, ardından çizimi yorumlayıp, ihtiyacımıza göre düzenleyeceğiz. Sonrasında ise bu çizim nasıl joomlaya çevrilir onu göreceğiz, bu aşamada karşılacağımız sorunların çözümü için neler yapmamız gerektiğini öğreneceğiz. Sitemizi yayına alacağız ve tarayıcı farklılıklarını gidereceğiz.
    ...
    Yazımın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Önerilerinizi Twitter yada bu konu altından iletebilirsiniz.

Joomlayla kalın.

Yönetmen Yrd.
    İletiler
    652

Standart Cevap: Joomla! Tema Yapımı - Nasıl Bir Joomla Teması Hazırlayalım?

enes abi bir portal teması veya haber teması olabilir bu joomla'da çok kullanılan ama az bulunan temalar
    Ajans 312 Web Tasarım , Katalog , Broşür , Promosyon , Matbaa ve İnternet Hizmetleri...

İzmir Guzellik Merkezleri | Mustafa Çetindağ | Ajans 312 | Ücretsiz Temalar | Galatasaray Haber Portalı

Yeni GALATASARAY Projeme Destek Babında Facebook Sayfamızı Beğenip Paylaşırsanız Memnun Ederseniz...

Katılımcı Üye
    İletiler
    89

Enes tam istediğim gibi bir yazı olmuş işin mantığını ve işlevini gösterdiği için şahsım adıma teşekkür ediyorum.
    Bence çizim kişinin hem kabiliyeti hem de hayal gücüne kalmış birşey o yüzden hadi bir tema yapayım diyen bir kişinin ilk başta bu özelliklerin kendinden ne kadar var olduğu veya bu özellikleri ne düzeyde kullanabildiğini ölçmesi lazım.

Fikir olarak herkes birşey söyleyecektir muhakkak ama sen hemen hemen her siteye gidebilecek, pozisyonları ve kodlarıyla işin temelini öğretecek numune bir şablon sun bence. Sonra onu herkes haber, emlak, ürün, kişisel vs tarza yukarda belirttiğim özellikleri ile çevirsin ve çeşitlilik kazandırsın.

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Arkadaşlar, Enes tam anlamıyla bir tema yapmayı anlatacak. Bu konuda bir ya da birkaç tema yapımını örnekleyebilir. Ancak amacı bir tema yapıp dağıtmak olmayacak. Sizlerin de amacı Enes bir tema yapsın da kullanalım şeklinde olmamalı. Enes'in yapacağı tema anlatımından faydalanarak tema yapmayı öğrenmeyi hedeflemelisiniz.

Yeni Üye
    İletiler
    1

Ben sinema sitesi yapmaya çalıştım ama Joomlanın büyük eksikliklerinden biriside Joomla Sinema Teması yok bunu yapabiliriz...Detaylı ve Gösterişli bir sinema teması...

www.sinemania.org - Film,Sinema Keyfi... - Anasayfa

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı sinemania.org´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Ben sinema sitesi yapmaya çalıştım ama Joomlanın büyük eksikliklerinden biriside Joomla Sinema Teması yok bunu yapabiliriz...Detaylı ve Gösterişli bir sinema teması...

www.sinemania.org - Film,Sinema Keyfi... - Anasayfa
    Bu benim hemen yukarıda bahsettiğim öğretme işine hizmet etmez Burada amaç ihtiyaç olanı yapmak değil, ihtiyac olanın kendinin yapabileceği bilgiyi vermek. Bu yönde talepler gelirse daha iyi olur diye düşünüyorum.

Katılımcı Üye
    İletiler
    49

Mantık olarak pozisyonlar nasıl eklenir, nerde nasıl durur, nasıl yapılsa nasıl olur gibi, ayrıntılar verilse, bunları örnek alarak benim gibi acemiler tasarımı bi şekilde oturtmaya çalışırlar sanırım.
    Önemli olan işin mantığını anlaşılır bir dille anlatabilmek.
    kısa zamanda hazır olur umarım bu çalışmanız
    nicely bunu beğendi.
    --::Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan::--

Yönetmen Yrd.
    İletiler
    652

aytuğ abi haklı aslında ama joomla genelde portal siteler için kullanılıyor örnek olarak mesela joomla'ın orjinal hali ile gelen temayı örnek olarak gösterebiliriz bence çok kullanışlı ve editlenmeye müsait bir tema... Aslında önemli olan tema yapımında css bilgisi diye düşünüyorum geri kalan şeyler zaten standart joomla kodları.. Birde joomla'ya özel stil seçiiciler var bunlarada değinilirse çok sevinirim..
    Akar bunu beğendi.
    Ajans 312 Web Tasarım , Katalog , Broşür , Promosyon , Matbaa ve İnternet Hizmetleri...

İzmir Guzellik Merkezleri | Mustafa Çetindağ | Ajans 312 | Ücretsiz Temalar | Galatasaray Haber Portalı

Yeni GALATASARAY Projeme Destek Babında Facebook Sayfamızı Beğenip Paylaşırsanız Memnun Ederseniz...

Yeni Üye
    İletiler
    21

Alıntı Akar´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Bu benim hemen yukarıda bahsettiğim öğretme işine hizmet etmez Burada amaç ihtiyaç olanı yapmak değil, ihtiyac olanın kendinin yapabileceği bilgiyi vermek. Bu yönde talepler gelirse daha iyi olur diye düşünüyorum.
    Akar Abinin yazdıklarının sonuna kadar arkasındayım. Amaç Enes hocamızın anlattıkları üzerinden kedimizin ihtiyacı olan temayı hazırlamayı öğrenmeliyiz. Bu arada kendi Temamızı yaptığımız da güven noktasında bir adım atmış olacağız. Enes Hocam dersleri heyecan ile bekliyorum.

Yeni Üye
    İletiler
    23

Açıkcası en kolay tema yapılan cmslerden biri joomla. Ama css ve htmlyi iyi bilmek gerekiyor ki güzel ve hoş temalar çıksın ortaya. İnternette Türkçe çok güzel kaynaklar var css ve html için. Biraz araştırma ve inceleme yaptıktan sonra mantığı anlaşılıyor zaten joomlanın tema yapısı. Joomla <jdoc:include type="modules" name="deneme" /> bu ve benzer bir kaç koddan ibaret
    mhusty bunu beğendi.
    Facebook
    Twitter
    Kişisel Web Sayfam
    Amatör Joomla! Tasarım.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri