+ Konu Cevaplama Paneli
10 iletiden 1 ile 10 arası.
Like Tree13Beğeni
  • 2 Gönderen tdepkamil
  • 4 Gönderen tdepkamil
  • 3 Gönderen tdepkamil
  • 3 Gönderen mhusty
  • 1 Gönderen nicely

Konu: Sidebar listeleme stili

Katılımcı Üye
    İletiler
    44

Standart Sidebar listeleme stili

Merhaba herkese , cloudbase temamda kategoriler yada herhangi bir kategoriden içerikleri modül olarak yayınladığımda listeleniyor ancak listelenirken başlarında siyah bir nokta çıkıyor , kaç gündür css. dosyalarında bunu nasıl değiştirebilirim diye arıyorum hatta , html kodlarına bakıp ona göre czzde oyle aramayı denedim ama genede bulamadım , muhtemelen <ul><li> ile ilgli bir css koduyla ilgili ancak bulamıyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz
    düzeltmem gereken sidebar listeleme resmi ;
    Sidebar listeleme stili-amazulo.png

Katılımcı Üye
    İletiler
    98

Standart Cevap: Sidebar listeleme stili

O siyah noktalar "ul" etiketinin varsayılan gösterim şeklidir. Css dosyanızda "ul" etiketine "list-style:none" kodunu eklemeniz yeterli olacaktır. Eğer localde çalışmıyorsanız bir link yazarsanız bakma şansımız da olur.
    Konu tdepkamil tarafından (28-01-2012 Saat 23:30 ) değiştirilmiştir.
    mhusty ve nicely bunu beğendi.

Katılımcı Üye
    İletiler
    44

Cihanda İslam . com site adresim aşağıdaki yere ekledim ancak değişmedi side bar ın içine bir eyre eklemeliyim sanırım

/* Typography changes */
    h1, h2, h3, h4, h5 {margin: 15px 0;line-height: 1.1em;}
    h1 {font-size: 200%;}
    h2 {font-size: 175%;}
    h3 {font-size: 150%;}
    h4 {font-size: 120%;}
    h5 {font-size: 120%;}
    ul li a{
    font-size: 100%;
    line-height: normal;
    list-style:none;
    }
    Konu nicely tarafından (28-01-2012 Saat 23:39 ) değiştirilmiştir.

Katılımcı Üye
    İletiler
    98

http://www.cihandaislam.com/librarie...css/joomla.css dosyasındaki 215. satıra kodu eklerseniz o siyah noktalar kalkacaktır. İlgili yer aşağıdaki gibi olmalıdır:

ul.latestnews, ul.mostread {
    margin:0;
    padding-left: 10px;
    list-style:none;
    }

Katılımcı Üye
    İletiler
    44

Hocam çok teşekkür ederim,hakkınızı helal edin uğraştırdım sizi sayenizde bizde öğreniyoruz ancak gantry e bakmak nereden aklınıza geldi hocam css kodlarını ararken pratik bir yol varmı yoksa tecrubemi sırrı bu işin

Katılımcı Üye
    İletiler
    98

Alıntı nicely´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Hocam çok teşekkür ederim,hakkınızı helal edin uğraştırdım sizi sayenizde bizde öğreniyoruz ancak gantry e bakmak nereden aklınıza geldi hocam css kodlarını ararken pratik bir yol varmı yoksa tecrubemi sırrı bu işin
    "Alet işler, el övünür." diye bir atasözümüz vardır. Firefox ile kulandığımız "firebug" eklentisi bu işler için biçilmiş kaftan. Yoksa css değişikilği yapmak için bütün dosyaları karıştırarak doğru yeri bulmak en iyimser durumda bile dünya zaman alır.

Yönetmen Yrd.
    İletiler
    652

Alıntı nicely´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    İşin sırrı Firefox'taki firebug eklentisi =) bu eklenti ile tarayıcıdan direk sitedeki css kodlarını görebilir ,css kodunun hangi dosya içinde kaçıncı satırda olduğunu görebilir ve üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz...Çok kullanışlıdır tavsiye edeirm..
    Akar, tdepkamil ve nicely bunu beğendi.
    Ajans 312 Web Tasarım , Katalog , Broşür , Promosyon , Matbaa ve İnternet Hizmetleri...

İzmir Guzellik Merkezleri | Mustafa Çetindağ | Ajans 312 | Ücretsiz Temalar | Galatasaray Haber Portalı

Yeni GALATASARAY Projeme Destek Babında Facebook Sayfamızı Beğenip Paylaşırsanız Memnun Ederseniz...

Katılımcı Üye
    İletiler
    44

Peki bende kurayım hemen öğreniyim onu da başınızı ağrıtmayayım her seferinde hocam , tekrardan saolun hayırlı geceler

Katılımcı Üye
    İletiler
    44

Eklentiye hayran kaldım bende varmışta üst kısıma eklememişim , süper birşey ya hemen buluyorum nereyi değiştirmek istesem mesela sidebarlar için tüm listeleme kodlarını

/* Lists */
    ul, ol {padding-left: 0px;list-style:circle;}
    ul li {padding: 0;margin: 0;}
    ul li a {font-size: 1.2em;line-height: 1.8em;}
    ul ul {margin-left: 0px;padding: 0px 0;}
    ul li.author {margin: 0;letter-spacing: 1px;list-style: none;font-weight: bold;text-align: right;}
    ul li.date {margin: 0;letter-spacing: 1px;list-style: none;text-align: right;font-weight: bold;}
    ul li.comments {list-style: none;text-align: right;font-weight: bold;}
    ul li.author span, ul li.date span, ul li.comments span {display: block;font-weight: normal;margin-bottom: 10px;line-height: 1em;}

Bu şekilde yapmışlar istersem tektek istersem hepsini birden buradan değiştirebiliyorum , çok iyi oldu böyle artık kendi stilimi yansıtabilicem kolaylıkla , önceden kodların içinde kaybolup siteyle uğraşmaktan vazgeçiyordum , bunalıyordum vallahi

Katılımcı Üye
    İletiler
    44

FireBug a bir eklenti buldum oda harika işliyor , FireFile adında eklenti sayesinde cssde direkt olarak değişiklikler yapıp oradan hızlıca kayıt edebiliyorum , şuan resmen uçak moduna girdim o hızla editleniyor
    Ümit bunu beğendi.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri