+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa 1 2 3 SonuncuSonuncu
26 iletiden 1 ile 10 arası.
Like Tree3Beğeni

Konu: Joomla 2.5 kurulum aşaması ilerlemiyor

Yeni Üye
    İletiler
    4

Question Joomla 2.5 kurulum aşaması ilerlemiyor

Merhaba arkadaşlar,
    Joomla 2.5 kararlı sürümü denemek amacı ile siteme attım ancak kurulum adımları ilerlemiyor.
    Ayar dosyasının kendim oluşturup sorunsuz çalıştırabiliyorum ancak genede genel bir hata mı bana özel mi sebebi nedir merak ettim.

http://vosvosturkiye.com/por

ileri dediğinizde dönen bir logo çıkıyor ve o şekilde kalıyor.

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Standart Cevap: Joomla 2.5 kurulum aşaması ilerlemiyor

Bu konuda birkaç tartışma yapıldı ama kesin bir neticeye varılamadı. Sunucudaki php sürümü ya da php üzerindeki ek bileşenlerin varlığı ile ilgili bir sorun olabilir.

Yeni Üye
    İletiler
    4

İngilizce forumlarda bende araştırdım ancak tartışmayı bile bulamadım Neyse aslında sunucudaki php sürümünü bilgisayara kurup denerdim ama bu sorun genel bir sorun olmadığı için uğraşılmaz Teşekkürler

İşin ilginci dil değiştirmeyi seçip farklı bir dil ile kuruluma devam ederseniz 2.sayfaya geçiyor

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Evet, mantıkla pek örtüşmüyor ama bunu joomla.org ile bir şekilde çözeceğiz inşeallah.

Katılımcı Üye
    İletiler
    54

Alıntı ToRnedo´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    İngilizce forumlarda bende araştırdım ancak tartışmayı bile bulamadım Neyse aslında sunucudaki php sürümünü bilgisayara kurup denerdim ama bu sorun genel bir sorun olmadığı için uğraşılmaz Teşekkürler

İşin ilginci dil değiştirmeyi seçip farklı bir dil ile kuruluma devam ederseniz 2.sayfaya geçiyor
    Dil değiştirdikten sonra tekrar ana sayfaya dönüp kuruluma İngilizce devam edinde veritabanı sayfasına ulaştım. Acaba Türkçe dil dosyasında bir hata olabilirmi? Benzer sorunla karşılaşanlar kurulumu İngilizce yapıp sonucu paylaşırlarsa çözüme daha kolay ulaşabiliriz?

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı Arfmin´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Dil değiştirdikten sonra tekrar ana sayfaya dönüp kuruluma İngilizce devam edinde veritabanı sayfasına ulaştım. Acaba Türkçe dil dosyasında bir hata olabilirmi? Benzer sorunla karşılaşanlar kurulumu İngilizce yapıp sonucu paylaşırlarsa çözüme daha kolay ulaşabiliriz?
    Evet, hata bildirenlerin bir kısmı İngilizce ile kurulum yapabildiklerini söylemişlerdi. Ancak dil dosyasında buna etki edebilecek bir özellik bulunmuyor ya da ben tesbit edemedim.

Katılımcı Üye
    İletiler
    54

Alıntı Akar´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Evet, hata bildirenlerin bir kısmı İngilizce ile kurulum yapabildiklerini söylemişlerdi. Ancak dil dosyasında buna etki edebilecek bir özellik bulunmuyor ya da ben tesbit edemedim.
    Bende ihtimal vermiyorum ama değerlendirmekte fayda görüyorum. Geri dönüş sonuçlarını bir yerde toparlayabilirsek sonuca daha çabuk ulaşılacağını düşünüyorum.

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı Arfmin´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Bende ihtimal vermiyorum ama değerlendirmekte fayda görüyorum. Geri dönüş sonuçlarını bir yerde toparlayabilirsek sonuca daha çabuk ulaşılacağını düşünüyorum.
    Aslında bizim paket joomlacode üzerinde ve tracker alanı açık ama geri bildirim oranı sıfır Onun için derleme yapamıyorum. Joomla 2.5 Türkçesini tamamladıktan sonra bu konuyla ilgilenmeyi düşünüyorum. Çünkü eğer dil paketine bağlı bir durumsa muhtemelen 2.5 serisinde de devam edecektir. Joomla!'ya bağlı bir durumsa da devam edebilir tabii; henüz net bilmiyoruz. İnşeallah atlamam, çünkü bir şekilde bunu Türkçe dilini kullananlar olarak bizim çözmemiz gerekiyor.

Katılımcı Üye
    İletiler
    54

Alıntı Akar´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Aslında bizim paket joomlacode üzerinde ve tracker alanı açık ama geri bildirim oranı sıfır Onun için derleme yapamıyorum. Joomla 2.5 Türkçesini tamamladıktan sonra bu konuyla ilgilenmeyi düşünüyorum. Çünkü eğer dil paketine bağlı bir durumsa muhtemelen 2.5 serisinde de devam edecektir. Joomla!'ya bağlı bir durumsa da devam edebilir tabii; henüz net bilmiyoruz. İnşeallah atlamam, çünkü bir şekilde bunu Türkçe dilini kullananlar olarak bizim çözmemiz gerekiyor.
    Bazı yabancı kaynaklarda da benzer kurulum sorunu mevcut. Ancak henüz çözüme ulaştırıldığını göremedim. Aynı paketin bir sunucuda kurulamaması ancak diğer bir sunucuda sorunsuz kurulmasının, sorunun kaynağı olarak sunucularda kullanılan değişik versiyonlara bağlı eklentilerin olduğunu düşünüyorum. İki ayrı sunucuda yaptığım test sonucu aşağıdadır.

Joomla 1.7 ve 2.5 sürüm kurulamıyor
    Veritabanı Version : 5.1.49-3-log
    PHP Version : 5.3.4
    Web Sunucusu : Apache/2.2.16 (Debian) mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1

Joomla 1.7 ve 2.5 sürüm kurulumu sorunsuz
    Veritabanı Version : 5.0.51a-24+lenny5-log
    PHP Version : 5.3.6
    Web Sunucusu : Apache
    Akar bunu beğendi.

Yeni Üye
    İletiler
    23

Joomla! Web Installer linkini Joomla! Web Installer olarak yazarsan kuruluma devam ediyor.
    Akar bunu beğendi.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri