+ Konu Cevaplama Paneli
6 iletiden 1 ile 6 arası.
Like Tree3Beğeni
  • 1 Gönderen ZuCChiNi
  • 2 Gönderen Akar

Konu: 1.7'den 2.5'e Güncelleme Macerası

Katılımcı Üye
    İletiler
    37

Standart 1.7'den 2.5'e Güncelleme Macerası

Nedense Joomla! ile aramda negatif bir enerji olduğunu hissediyorum.
    1.0'dan 1.5'e sorunsuz geçtikten sonra 1.5'ten 1.7'ye hangi yolu denediysem
    normal bir geçiş yapamadım. Ben de 1.7'yi sıfırdan kurup içerikleri de elle girdim.
    İçerik girmesi, ayarların yapılması yaklaşık 4-5 günümü alsa da temiz bir sistem oldu.
    Şimdi aynı durumu 1.7'den 2.5'e geçişte yaşadım. Bilinen ve tavsiye edilen bütün
    güncelleme yöntemlerini denedim ama başarılı olamadım.
    Son çare olarak ise sitenin yedeğini aldıktan sonra sayın @Akar'ın sunduğu 2.5.0 Türkçe
    güncelleme paketini siteki dosyaların üzerine kopyaladım.
    Bu kadar kolaymış.
    Artık benim de Joomla! 2.5.0'ım var.
    Konu ZuCChiNi tarafından (29-01-2012 Saat 02:19 ) değiştirilmiştir.
    Akar bunu beğendi.
    "Bindik bir alâmete, gidiyoruz kıyâmete."
    Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım. Emin olmadığımız hususlarda Türk Dil Kurumu'nun web sayfasına bakalım.
    ZuCChiNi

-> enesayduz <-
    İletiler
    416

Standart Cevap: 1.7'den 2.5'e Güncelleme Macerası

1.7'den 2.5'e otomatik geçişte sorun mu yaşadınız?
    Nasıl bir sorundu? Hata kodu falan çıktı mı?

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

1.5-1.7 geçişinde çokça sıkıntı olabiliyor. Sunucu özellikleri bu noktada en önemli olay.

Katılımcı Üye
    İletiler
    37

Otomatik geçişte hem FF hem IE9'da sayfada hiçbir ilerleme olmadı.
    Paketi bilgisayarımdaki klasörden gösterdim yüklemedi. PHP'nin dosya büyüklüğü ayarlarından olabilir.
    Paketi sunucuda bir klasöre kopyaladım ordan yüklemek istedim hata verdi. Hatayı hatırlamıyorum.
    ZIP paketini açıp sunucuya atıp oradan kurulum yapayım dedim, baktım çok uzun sürüyor gece 3'te
    siteyi indirsin diye bilgisayarı açık bıraktım. Sabah 10 gibi güncelleme paketini siteye kopyaladım.
    ZIP paketini incelediğimde SQL ile ilgili bir ayar görmeyince bu yola başvurdum.
    Buradan şunu öğrenmiş oldum, güncellemek için pek çok zahmet çekmeye gerek yokmuş.
    Güncelleme paketini 1.7 üzerine kopyalamak yetiyormuş.
    Konu ZuCChiNi tarafından (29-01-2012 Saat 02:19 ) değiştirilmiştir.
    Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım. Emin olmadığımız hususlarda Türk Dil Kurumu'nun web sayfasına bakalım.
    ZuCChiNi

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı ZuCChiNi´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Paketi bilgisayarımdaki klasörden gösterdim yüklemedi. PHP'nin dosya büyüklüğü ayarlarından olabilir.
    Paketi sunucuda bir klasöre kopyaladım ordan yüklemek istedim hata verdi. Hatayı hatırlamıyorum.
    ZIP paketini açıp sunucuya atıp oradan kurulum yapayım dedim, baktım çok uzun sürüyor gece 3'te
    siteyi indirsin diye bilgisayarı açık bıraktım. Sabah 10 gibi güncelleme paketini siteye kopyaladım.
    ZIP paketini incelediğimde SQL ile ilgili bir ayar görmeyince bu yola başvurdum.
    Buradan şunu öğrenmiş oldum, güncellemek için pek çok zahmet çekmeye gerek yokmuş.
    Hayır bu yetmez, sql değişikliği var çünkü. Güncellemen eksik olmuş dostum. Güncelleme paketini klasöre çıkartıp o klasörü tmp dizinine göndererek, Eklentiler > Eklenti Yöneticisi > Kur altında Kurulum Dizini alanında /tmp ardında klasörün ismini kopyalayıp Kur diyerek dizinden kurulum ile güncelleme yapılabilir. Ayrıca Sadece dosya olarak güncelleme yapıldıysa Eklentiler > EKlenti Yöneticisi > Veritabanı altında bir bakmak lazım, veritabanının güncel olmadığını ve güncellenmesi gereken tabloları gösteriyorsa oradan veritabanı güncellemesi yapılarak da işlem tamamlanabilir. Bu da 2.5 ile gelen bir özellik. Güncel sürümün veritabanı şemasını yüklenen dosyalardan okuyarak o işlemi elle yaptırıyor. Ancak seri değişikliğinde henüz bu işlemi denemedim, bakmak lazım.

Katılımcı Üye
    İletiler
    37

Alıntı ZuCChiNi´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Dediğiniz gibiymiş. Eklentiler > Eklenti Yöneticisi > Veritabanı bağlantısına tıklayınca "37 Veritabanı Sorunu Bulundu".
    Şimdi tekrar güncelleme zamanı. İkaz için teşekkürler.

Güncelleme paketini tmp klasörüne attım.
    Güncelleme neticesinde:
    Veritabanı şema sürümü (#__schemas içinde): 2.5.0-2012-01-14.
    Veritabanı sürücüsü: mysqli.
    62 veritabanı değişiklikleri başarıyla kontrol edildi.
    13 veritabanı değişikliği tablo yapısını değiştirmedi ve çıkıldı.
    Konu ZuCChiNi tarafından (30-01-2012 Saat 03:14 ) değiştirilmiştir.
    ZuCChiNi

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri