+ Konu Cevaplama Paneli
6 iletiden 1 ile 6 arası.
Like Tree2Beğeni
  • 1 Gönderen simplex
  • 1 Gönderen simplex

Konu: Joomla 1.0-2.5 Göç

Katılımcı Üye
    İletiler
    48

Standart Joomla 1.0-2.5 Göç

Selamlar bi sitemiz var (1.0.15) bunu 2.5e yükseltmek istiyoruz acaba Joomlanın gelişimine göre (1.5/1.6/1.7/2.0) mi göç işlemini yapacağız yoksa direk 1.0 dan 2.5 e geçmek mümkünmü saygılar.

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Standart Cevap: Joomla 1.0-2.5 Göç

1.0 serisinden 1.5 serisine migrator ile
    1.5 serisinden 1.7 serisine jupgrade ile
    1.7 serisinden 2.5.1 çıkınca yönetim merkezindeki güncelleme alanından.

Bu şekilde olacak. Geniş anlatımını kısmetse önümüzdeki hafta içi programına aldım. Hatta portaldaki son köşe yazımda da bunu anlatacağıma değinmiştim; üstüne geldi
    Joomla 2.5'e Yükseltme ve Göç Hakkında Merak Edilenler - Joomla Portalı

Katılımcı Üye
    İletiler
    48

evet başlığı gördüm inşallah onlarıda okuruz. ama maalesef localde wampserver ile dediğinizi olayı yapamadım.önceliğim zaten ilk madde 1.0 dan 1.5e migrator ile geçmek onu yaptığım zaman gerisi kolay olacak. zaten benim için önemli olan elimle girdiğim verileri kurtarmak haber vs eklenti ve modüller sorun değil.
    cmsturk teki yazılarınızda açıklayıcı aslında 1.0 dan 1.5 e geçiş için epey detay mevcut onlarda baya yardımcı konu niteliğinde.
    Konu simplex tarafından (02-02-2012 Saat 12:50 ) değiştirilmiştir.
    Akar bunu beğendi.

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı simplex´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    evet başlığı gördüm inşallah onlarıda okuruz. ama maalesef localde wampserver ile dediğinizi olayı yapamadım.önceliğim zaten ilk madde 1.0 dan 1.5e migrator ile geçmek onu yaptığım zaman gerisi kolay olacak. zaten benim için önemli olan elimle girdiğim verileri kurtarmak haber vs eklenti ve modüller sorun değil.
    cmsturk teki yazılarınızda açıklayıcı aslında 1.0 dan 1.5 e geçiş için epey detay mevcut onlarda baya yardımcı konu niteliğinde.
    Aslında wamp'da sorun olmaması lazım. Özellikle büyük veritabanı olan sitelerin göçlerini, sorun olmaması için yerelde yapıyoruz. Yani yerel bizim için daha iyi bir seçenek. Yalnız iconv desteği olması lazım; yoksa göç işlemi yapılamaz.

1.5'e göçte sorun yaşıyorsanız 1.5 kurulum kategorimizde aldığınız hata ile birlikte konu açmanız yerinde olur. Yardımcı olmaya çalışırız inşeallah. Ben kişisel olarak 150 civarında 1.0 -> 1.5 göçü yaptım.

Katılımcı Üye
    İletiler
    48

Belki 1.0 sitesini taşımak isteyenler olabilir diye hata için uğraştım biraz. Wamptan kaynaklanıyor olay maalesef bende 2.2 vardı sildim 2.0 kurdum sorunsuz bir şekilde göç oldu. Sanırım versiynlar arasında bir fark var database olarak. wamp 2.2 de install tamamlanmadan hata veriyor ama wamp 2.0 da hata mesajı vermeksizin installi bitirebiliyorsunuz. Saygılar kolay gelsin.
    Konu simplex tarafından (02-02-2012 Saat 15:21 ) değiştirilmiştir.
    Akar bunu beğendi.

Katılımcı Üye
    İletiler
    243

muhtemel sorun php ve mysql versiyonlarıdır.

son sürüm wamp için eski sürüm php ve mysql versiyonları ek olarak kurulup eski sürümlerle seçmeli olarak çalışabilir.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri