jupgrade ile kurdugunuz sitenin config dosyasınıda ana dizine taşımanız gerekliydi. Şayet bunu yapmadıysanız sorun bu olabilir. Yok eğer yaptıysanız ve hala olmuyorsa bilgi verirseniz başka bir çözüm önerebilirim.
jupgrade ile kurdugunuz sitenin config dosyasınıda ana dizine taşımanız gerekliydi. Şayet bunu yapmadıysanız sorun bu olabilir. Yok eğer yaptıysanız ve hala olmuyorsa bilgi verirseniz başka bir çözüm önerebilirim.
Ben de deneme amaçlı 1.5 den 2.5.1 e taşıdım. Şuan 2 sorun gözüküyor...
1. linkler Ör: "www.siteadi.com/hakkimda.html" olması gerekirken, anlamsız bir şekilde "www.siteadi.com/joomla78/hakkimda.html" şeklinde çıkıyor...
2. jcomments bileşenini tekrar kurdum ancak eski yorumları bir türlü göstereemedim..
Araştırmalarım devam ediyor ancak bu aşamada bir önerisi olan var mı?
Teşekkürler...
JOOMLA.GEN.TR "Tek Başına Yeter!"
Joomla İndir - Joomla Demo - Joomla **t**** (yakında) - Özel Üyelik Al
Joomla İlk Adım Dersleri - Joomla H*****ı (yakında)
Ücretsiz Joomla Temaları - Ücretli (Premium - Club) Joomla Temaları
Joomla Eklentileri - Joomla ***********leri (yakında) - Ayın Sitesi
Joomla Portalda ve/veya Forumda Reklam Ver - ***** %100 JOOMLA UYUMLU HOSTİNG
JOOMLA.GEN.TR "Tek Başına Yeter!"
Joomla İndir - Joomla Demo - Joomla **t**** (yakında) - Özel Üyelik Al
Joomla İlk Adım Dersleri - Joomla H*****ı (yakında)
Ücretsiz Joomla Temaları - Ücretli (Premium - Club) Joomla Temaları
Joomla Eklentileri - Joomla ***********leri (yakında) - Ayın Sitesi
Joomla Portalda ve/veya Forumda Reklam Ver - ***** %100 JOOMLA UYUMLU HOSTİNG
Hayır, bir eklenti kullanmıyorum... Bahsettiğiniz konuya biraz daha yoğunlaşayım... Teşekkürler hocam![]()
Merhabalar, benzer sorun yaşayanlar / yaşayacaklar için uyguladığım çözüm adımlarını sizlerle paylaşayım istedim:
1. Öncelikle Sn @akar hocama teşekkürlerimi sunuyorum. Zira ben htaccess ile uğraşırken, "alias" konusuna dikkatimi çektiği için. PhpMyAdmin'den, menu tablosunu incelerken, yukarıda bahsettiğim "joomla78" aliasını gördüm. Nerede ise tüm menulerin sonuna eklenmişti. Bahsi geçen alias ları sildiğimde ise yeni menü öğesi oluşturamama sorunu ile karşılaştım...
2. Yukarıda bahsettiğim menü oluşturamama sorununda verdiği hata kodu: "JTableMenu: :_getNode" idi. İnternette biraz araştırınca, sorunun çözümünü burada buldum. Buna göre:
Yukarıdaki kodu kopyalayarak (kırmızı ile belirttiğim yerlere kendi database isminizi ve tablo önekinizi yazarak) phpmyadminde ilgili database de "SQL" alanına yapıştırıyorsunuz ve sonra çalıştırıyorsunuz...Kod:INSERT INTO `DATABASE_ADI`.`DATABASE TABLO ÖNEKİ_menu` (`id` ,`menutype` ,`title` ,`alias` ,`note` ,`path` ,`link` ,`type` ,`published` ,`parent_id` ,`level` ,`component_id` ,`ordering` ,`checked_out` ,`checked_out_time` ,`browserNav` ,`access` ,`img` ,`template_style_id` ,`params` ,`lft` ,`rgt` ,`home` ,`language` ,`client_id` ) VALUES ( '1', '', 'Menu_Item_Root', 'root', '', '', '', '', '1', '0', '0', '0', '0', '0', '0000-00-00 00:00:00', '0', '0', '', '0', '', '0', '0', '0', '*', '0')
3. Bunu yaptıktan sonra, admin panelde ilgili menu lerdeki tüm menüleri seçerek "yeniden yapılandır" butonuna tıklıyoruz...
Artık yeni menü öğesi oluşturabilirsiniz, dahası yukarıda bahsettiğim alias da kaybolmuş olur...
* JComments teki eski yorumlarda da belli bir aşamaya geldim sayılır ancak yorumlar başka içeriklerin altında çıkıyor, henüz eşleştirmeyi yapamadım. Eğer başarabilirsem çözümü paylaşırım...
** Dahası, siteyi tam manası ile 2.5 e yükseltebilirsem, yükseltme notları ve karşılaştığım hatalar ve çözümleri ile alakalı bir makale/anlatım yayınlamayı düşünüyorum. Bakalım, hayırlısı...
Biraz uzun oldu sanırım, sürç-ü lisan etti isem affola...
Hayırlı geceler....
Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:
Yer imleri