+ Konu Cevaplama Paneli
2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa BirinciBirinci 1 2
17 iletiden 11 ile 17 arası.
Like Tree2Beğeni

Konu: 2.5'e Göç Sonrası siteadresim.com/jupgrade/ Ana dizine nasıl taşıyacağız

Katılımcı Üye
    İletiler
    48

Standart Cevap: 2.5'e Göç Sonrası siteadresim.com/jupgrade/ Ana dizine nasıl taşıyacağız

jupgrade ile kurdugunuz sitenin config dosyasınıda ana dizine taşımanız gerekliydi. Şayet bunu yapmadıysanız sorun bu olabilir. Yok eğer yaptıysanız ve hala olmuyorsa bilgi verirseniz başka bir çözüm önerebilirim.

Yeni Üye
    İletiler
    14

Standart Cevap: 2.5'e Göç Sonrası siteadresim.com/jupgrade/ Ana dizine nasıl taşıyacağız

Ben de deneme amaçlı 1.5 den 2.5.1 e taşıdım. Şuan 2 sorun gözüküyor...

1. linkler Ör: "www.siteadi.com/hakkimda.html" olması gerekirken, anlamsız bir şekilde "www.siteadi.com/joomla78/hakkimda.html" şeklinde çıkıyor...

2. jcomments bileşenini tekrar kurdum ancak eski yorumları bir türlü göstereemedim..

Araştırmalarım devam ediyor ancak bu aşamada bir önerisi olan var mı?

Teşekkürler...
    mhusty bunu beğendi.

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı burakveelif´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Ben de deneme amaçlı 1.5 den 2.5.1 e taşıdım. Şuan 2 sorun gözüküyor...

1. linkler Ör: "www.siteadi.com/hakkimda.html" olması gerekirken, anlamsız bir şekilde "www.siteadi.com/joomla78/hakkimda.html" şeklinde çıkıyor...

2. jcomments bileşenini tekrar kurdum ancak eski yorumları bir türlü göstereemedim..

Araştırmalarım devam ediyor ancak bu aşamada bir önerisi olan var mı?

Teşekkürler...
    1. Menü öğelerinin rumuzları düzgün oluşmamış. Onları elle düzeltin.
    2. Test etmedim hiç...fikir yürütemiyorum şu anda.

Yeni Üye
    İletiler
    14

Alıntı Akar´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    1. Menü öğelerinin rumuzları düzgün oluşmamış. Onları elle düzeltin.
    2. Test etmedim hiç...fikir yürütemiyorum şu anda.
    Cevabınıza teşekkür ederim Hocam ancak, rumuzlar düzgün gözüküyor. Ancak aradaki "joomla78" i kaldıramıyorum bir türlü...

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Cevabınıza teşekkür ederim Hocam ancak, rumuzlar düzgün gözüküyor. Ancak aradaki "joomla78" i kaldıramıyorum bir türlü...
    Kesinlikle bir yerdeki rumuz o. Tabii bir sef eklentisi kullanmıyorsanız.

Yeni Üye
    İletiler
    14

Hayır, bir eklenti kullanmıyorum... Bahsettiğiniz konuya biraz daha yoğunlaşayım... Teşekkürler hocam

Yeni Üye
    İletiler
    14

Merhabalar, benzer sorun yaşayanlar / yaşayacaklar için uyguladığım çözüm adımlarını sizlerle paylaşayım istedim:

1. Öncelikle Sn @akar hocama teşekkürlerimi sunuyorum. Zira ben htaccess ile uğraşırken, "alias" konusuna dikkatimi çektiği için. PhpMyAdmin'den, menu tablosunu incelerken, yukarıda bahsettiğim "joomla78" aliasını gördüm. Nerede ise tüm menulerin sonuna eklenmişti. Bahsi geçen alias ları sildiğimde ise yeni menü öğesi oluşturamama sorunu ile karşılaştım...

2. Yukarıda bahsettiğim menü oluşturamama sorununda verdiği hata kodu: "JTableMenu: :_getNode" idi. İnternette biraz araştırınca, sorunun çözümünü burada buldum. Buna göre:

Kod:
    INSERT INTO `DATABASE_ADI`.`DATABASE TABLO ÖNEKİ_menu` (`id` ,`menutype` ,`title` ,`alias` ,`note` ,`path` ,`link` ,`type` ,`published` ,`parent_id` ,`level` ,`component_id` ,`ordering` ,`checked_out` ,`checked_out_time` ,`browserNav` ,`access` ,`img` ,`template_style_id` ,`params` ,`lft` ,`rgt` ,`home` ,`language` ,`client_id` ) VALUES ( '1', '', 'Menu_Item_Root', 'root', '', '', '', '', '1', '0', '0', '0', '0', '0', '0000-00-00 00:00:00', '0', '0', '', '0', '', '0', '0', '0', '*', '0')
    Yukarıdaki kodu kopyalayarak (kırmızı ile belirttiğim yerlere kendi database isminizi ve tablo önekinizi yazarak) phpmyadminde ilgili database de "SQL" alanına yapıştırıyorsunuz ve sonra çalıştırıyorsunuz...

3. Bunu yaptıktan sonra, admin panelde ilgili menu lerdeki tüm menüleri seçerek "yeniden yapılandır" butonuna tıklıyoruz...

Artık yeni menü öğesi oluşturabilirsiniz, dahası yukarıda bahsettiğim alias da kaybolmuş olur...

* JComments teki eski yorumlarda da belli bir aşamaya geldim sayılır ancak yorumlar başka içeriklerin altında çıkıyor, henüz eşleştirmeyi yapamadım. Eğer başarabilirsem çözümü paylaşırım...

** Dahası, siteyi tam manası ile 2.5 e yükseltebilirsem, yükseltme notları ve karşılaştığım hatalar ve çözümleri ile alakalı bir makale/anlatım yayınlamayı düşünüyorum. Bakalım, hayırlısı...

Biraz uzun oldu sanırım, sürç-ü lisan etti isem affola...

Hayırlı geceler....
    Akar bunu beğendi.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri