+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa 1 2 3 ... SonuncuSonuncu
35 iletiden 1 ile 10 arası.
Like Tree31Beğeni

Konu: Fetih 1453 filmi hakkında düşünceleriniz.

Katılımcı Üye
    İletiler
    98

Standart Fetih 1453 filmi hakkında düşünceleriniz.

Merhaba arkadaşlar,

Dün Fetih1453 filmini izleme fırsatım oldu, çok uzun olmasına rağmen ceddimizin ve tarihimizin bir kısmını dahi olsa anlatacak güzel bir yapım olması gerçekten beni memnun etti.

Bu film ile alakalı olarak düşüncelerimi paylaşmak istedim. İzleyenler olursa spoiler vermeden düşüncelerini paylaşmanızı rica ederim,

Benim film hakkında ki düşüncelerim şunlardır,

Öncelikle gerçekten takdire şayen bir film olmuş, bir çoğumuz fragmanlarını izlemiştir. Film yaklaşık 2.5 saat kadar sürüyor sürükleyici ve güzel, benim eksik olarak gördüğüm tek şey belki bu benim beklentim ama, Bu güzel Şehri İslam alemine hediye eden, Müjdelenmi Padişah, Fatih Sultan Mehmet Han'ın yaşantısına birazda yer vermiş olmaları daha iyi olurdu. onun aksina Ulubatlı Hasan biraz daha fazla ön plan geçmiş.

Filmin çekimleri 3 yıl sürmesine rağmen savaş sahneleri bence yetersiz kalmış 40 küsür gün süren kuşatma bir kaç taarruzdan ibaret olmuş, tabi eksilik diyemeyeceğim buna, sadece olsaydı iyi olurdu dediğim şeyler.

Daha bir çok var ama izleyenlerin artması sonucunda burada ufak bir sohbet ortamı yaratabiliriz.

Paylaşımlarınızı bekliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla
    Akar bunu beğendi.
    Bilgi Paylaştıkça Güzel

Twitter @macitsari

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Standart Cevap: Fetih 1453 filmi hakkında düşünceleriniz.

Gitmedim, gitmeyi düşünmüyorum...filmlerle aram yok artık çünkü. Bize birşey katacağını düşünmüyorum. Ancak eleştirileri takip ettim, türünün en iyisi olduğu ortada. Yine de enderunlar arasında yarı dekolteli saray sultanı Osmanlıda asla olmayacak, olamayacak bir şey diye bir eleştiri de okudum. Böyle bir hatayı ille de yapacaklar demekki dedim. Bir de kuşatmayı meydan muharebesi gibi çekmişler diye bir eleştiri dinleddim. Ayrıca oyuncuların tanınmayan yüzler olmasının filme katkı yaptığını ama yine de bu oyuncuların daha tecrübeli olmalarının beklendiğini duydum.

Neticeten, tarihi filmlerden öğrenemeyiz, bunlar yalnızca bizim gönlümüzü okşar. Holywood gibi bir sektörümüz yok, zaten başka memleketlerde de yok. Dolayısıyla filmlerimizin öyle bir siyasi katkı sağlaması da mümkün değil. Ben nesillerin yükseltilmesi çerçevesinde işlerin yapılmasından yanayım ve sahne, beyaz perde ya da televizyonun bunun aksi olduğunu düşünüyorum.

Ayda 1 tane sinema filmi seyreden, haftada 3-5 tv filmi seyreden büyük bir nüfusumuz var. Bu nüfusun ne kadar Allah'ın sözünden haberdar, ne kadarı Allah'ın sözünü biliyori okuyunca ne dediğini anlayabiliyor? Onu bile şu camın ardındaki palyaçolardan yalan-yanlış öğreniyoruz. TV'ye ayrılan zaman maneviyata, ahrete ayrılsa ne İstanbul'lar fethedilir daha. Sinema elbette TV'den farklı ama çok ayıramıyorum, boş buluyorum. Ben böyle değildim, yaşarken oldum elhamdülillah.

Katılımcı Üye
    İletiler
    148

aytuğ abi durumu yeterince iyi özetlemiş.
    Akar bunu beğendi.
    "Hayat Üç buçukla dört arasındadır,Ya üçbuçuk atarsın Yada dört dörtlük yaşarsın."
    "Joomla 1.5 ten 1.7'ye geçsemmi geçmesemmi,o piti,piti,karameli sepeti."

Kişisel Blog : Şenol Şengül Megane Forum : Megane Araçlarına Dair Joomla! 2.5 Keyfi : Tıklayınız

Facebook Sayfamız : Sayfamızı Beğen'in Twitter'da Ben : En Yeni Tweetler

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı Şenol´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    aytuğ abi durumu yeterince iyi özetlemiş.
    Eskiden olsa kesin giderdim, yorum yapacak olanlar benim yazımı görüp de çekinmesin (ama düşünsünler ).

Bronz Üye
    İletiler
    335

Ben de tv ye karşı biriyim ama bu filme gideceğim. Bu tür filmlerin devamının gelmesi için desteklenmesi gerekir diye düşünüyorum. Şu da unutulmamalı. "Film izleyerek tarih öğrenilmez."

Katılımcı Üye
    İletiler
    173

Önemli olan tarihi olduğu gibi anlatmaktır ona buna şuna göre değil öyle yaparsak siyonist rejimin yaptığından bir farkımız kalmaz..örneğin siyonist rejimin insanları hep kendilerinin ezildiğini itildiğini hor görüldüğünü anlatıyor ama bir yandan da filistin başta olmak üzere ortadoğuyu kan revan içinde bıraktığını görmüyor...yani bana yapıldı benim de başkalarına yapma hakkım var gibi düşündürmeye çalışıyor insanları...Filme gelince öncekilerine göre daha iyi ama oyuncu seçimleri daha kaliteli olabilirdi ama en azından böyle filmlerin önünü açabilir diye düşünüyorum.Saygılar...
    Akar bunu beğendi.
    Herşeyde bir bilgim olsun birşeyde alim olayım diye burdayım

"Sahip olamadıklarımız için ağlamaktansa Sahip olduklarımız için şükretmemiz gerekmez mi?"
    Film sitesi için sağlam arkadaş(sözünün eri) arıyorum!..
    www.sinemasefasi.com

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı GNCTürk´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Önemli olan tarihi olduğu gibi anlatmaktır ona buna şuna göre değil öyle yaparsak siyonist rejimin yaptığından bir farkımız kalmaz..örneğin siyonist rejimin insanları hep kendilerinin ezildiğini itildiğini hor görüldüğünü anlatıyor ama bir yandan da filistin başta olmak üzere ortadoğuyu kan revan içinde bıraktığını görmüyor...yani bana yapıldı benim de başkalarına yapma hakkım var gibi düşündürmeye çalışıyor insanları...Filme gelince öncekilerine göre daha iyi ama oyuncu seçimleri daha kaliteli olabilirdi ama en azından böyle filmlerin önünü açabilir diye düşünüyorum.Saygılar...
    Evet, oyuncu seçimi yetersiz diyorlar. Yine tanınmayan yüzler olmalıydı ama tecrübeli kişiler olmaydı deniyor.

Katılımcı Üye
    İletiler
    107

Filmi izlemedim. İzleyecek zaman bulur muyum onu da bilmiyorum. Filmde eksikler olabilir, hatalar olabilir. Ancak 3 yıllık bir emek var ortada. Ayrıca filmleri ben tarih kitabı gibi görmüyorum. Onlar tamamen birer kurgu. Her ne kadar sinema ile aram olmasada emek verilmişse takdir ederim.
    İzleme fırsatım olursa yine yorum yaparız inşallah.

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı Ramazan SAKİN´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Filmi izlemedim. İzleyecek zaman bulur muyum onu da bilmiyorum. Filmde eksikler olabilir, hatalar olabilir. Ancak 3 yıllık bir emek var ortada. Ayrıca filmleri ben tarih kitabı gibi görmüyorum. Onlar tamamen birer kurgu. Her ne kadar sinema ile aram olmasada emek verilmişse takdir ederim.
    İzleme fırsatım olursa yine yorum yaparız inşallah.
    Ohoo her emek verilen işi takdir edeceksek takdirin ne hükmü kalır Ramazan Bey? 3 sene çalıştıysa bana mı çalıştı, kendine çalıştı Filmi yermiyorum, konu başlığı olduğu için sizin sözünüze onun üzerinden örnek veriyorum sadece.

Katılımcı Üye
    İletiler
    148

acaba bu filmin korsan yapımı çıktımı merak ediyorum korsancılar nasıl çalışıyor
    "Hayat Üç buçukla dört arasındadır,Ya üçbuçuk atarsın Yada dört dörtlük yaşarsın."
    "Joomla 1.5 ten 1.7'ye geçsemmi geçmesemmi,o piti,piti,karameli sepeti."

Kişisel Blog : Şenol Şengül Megane Forum : Megane Araçlarına Dair Joomla! 2.5 Keyfi : Tıklayınız

Facebook Sayfamız : Sayfamızı Beğen'in Twitter'da Ben : En Yeni Tweetler

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri