+ Konu Cevaplama Paneli
8 iletiden 1 ile 8 arası.
    Katılımcı Üye
    İletiler
    176

Standart Yönetim panelinde içerik yanındaki kilit simgesi nedir?

Yönetim panelinde içerik yanında bazen resimde gösterdiğim simge çıkıyor. Bu varken, içerik silinemiyor. Bazen yönetici olarak başkasının eklediği içeriğe müdahale de yapılamıyor. Benim için bazı sorunlar oluştuyor. Bunun çıkmasını engelleyemez miyiz?

-> enesayduz <-
    İletiler
    416

Standart Cevap: Yönetim panelinde içerik yanındaki kilit simgesi nedir?

Bu bir güvenlik özelliğidir. Aynı anda içeriğe giriş yapmanızı engeller. Bu özellik olmasaydı siz bir değişiklik yaparken, aynı anda bir başkasıda değişiklik yapmak için o içeriğe giriş yapıp, sizden sonra içeriği kaydeder ve sizin yaptığınız değişiklerin kaybolmasına sebep olabilirdi. İşte bu yüzden bu özellik gerekli.

Çıkmaması yada çıktıktan sonra düzeltilmesi için yapmanız gerekenler;
    - İçeriklere giriş yaptığınızda ya kaydederek çıkın yada kapat diyerek çıkın. Tarayıcı butonlarından geri yaparak çıkmayın yada içerik açıkken o sayfayı kapatmayın. Yoksa kilit işareti çıkacaktır.

- Yönetici panelinde bu adımları takip ederek kilit simgelerini kaldırabilirsiniz. SİTE -> BAKIM -> GENEL KONTROL

Yönetici
    İletiler
    67

Alıntı M.Enes AYDÜZ´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Bu bir güvenlik özelliğidir. Aynı anda içeriğe giriş yapmanızı engeller. Bu özellik olmasaydı siz bir değişiklik yaparken, aynı anda bir başkasıda değişiklik yapmak için o içeriğe giriş yapıp, sizden sonra içeriği kaydeder ve sizin yaptığınız değişiklerin kaybolmasına sebep olabilirdi. İşte bu yüzden bu özellik gerekli.

Çıkmaması yada çıktıktan sonra düzeltilmesi için yapmanız gerekenler;
    - İçeriklere giriş yaptığınızda ya kaydederek çıkın yada kapat diyerek çıkın. Tarayıcı butonlarından geri yaparak çıkmayın yada içerik açıkken o sayfayı kapatmayın. Yoksa kilit işareti çıkacaktır.

- Yönetici panelinde bu adımları takip ederek kilit simgelerini kaldırabilirsiniz. SİTE -> BAKIM -> GENEL KONTROL
    Resimli dersimizide takip etmek için aşağıdaki bağlantıya bakabilirsiniz.

Joomla! Kilit İşaretini Kaldırma - Joomla Portalı
    Askere Gittim Gelicem... Bitiş 17 Mayıs 2013...

Profesyonel Joomla Tasarım|| Profesyonel Joomla! Desteği

Web Dizayn Hizmetleri - Ağ, Yazılım, İnternet Teknolojileri , Web Tasarım, Kurumsal Danışmanlık
    Kurumsal | Hizmetlerimiz | Referanslarımız | Şirketimizden Haberler | İletişim

Satılık Spor Kulübü Sitesi - Satılık Terminal Sitesi

Katılımcı Üye
    İletiler
    107

Enes ve Uğur kardeşlerin açıklamalarına ilaveten;
    Sitede birden fazla yönetici varsa ve sizin dışınızdaki bir yönetici bu içeriği düzenlemek için girmişse; kaydet / iptal butonları yerine browserın geri tuşunu kullanmışsa o yüzden sizde kilit görünüyorda olabilir. Bu kilidi açmanın yolu diğer kullanıcı adıyla girip, içeriği düzenledikten sonra yeniden kaydetmek.

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Pekiyi o esnada orada bir düzenleme yapılıyor mu yoksa daha evvel son düzenleme yapan kişi kaydetmeden çıkmak gibi bir beklenmedik davranış mı sergilemiş? Bunu anlamak için killit simgesinin üzerine gelin, tooltip şeklinde bir kutuda düzenlemeyle ilgili bilgi yer alır. bu bilgide düzenleyenin ismi ve saati yazar. Saate göre o esnada mı düzenleniyor, yoksa zamanında düzenlenmiş ve beklenmedik bir şekilde mi terkedilmiş anlaşılmış olur. Buna göre eğer o esnada düzenleyen yoksa o kilit simgesine tıklayarak durumu düzeltebilirsiniz.

Katılımcı Üye
    İletiler
    176

Kilit işareti üzerine tıklayınca düzeliyor tabi de, diğer adminler bunu bilmediği için bir kargaşa oluyor. Acaba bunu tamamen iptal edebilir miyiz diye sormuştum. Yani hiçbir durumda bu kilit çıkmasa...

Katılımcı Üye
    İletiler
    129

Enes'in dediği gibi '' Bu özellik olmasaydı siz bir değişiklik yaparken, aynı anda bir başkasıda değişiklik yapmak için o içeriğe giriş yapıp, sizden sonra içeriği kaydeder ve sizin yaptığınız değişiklerin kaybolmasına sebep olabilirdi.'' yani kilit size o konuda adminlerden birinin düzenleme yaptığını bildiriyor. Kilidi tamamen kaldırmanın yollarını aramaktansa diğer adminlere konu hakkında bilgi verirseniz bu kargaşa çözüme ulaşır.
    ''Birgün Değil Hergün BEŞİKTAŞ''
    2.5'e Geçtik Sonunda - - - Suluova Haber ve Rehber Sitesi

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Alıntı Alaca´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Kilit işareti üzerine tıklayınca düzeliyor tabi de, diğer adminler bunu bilmediği için bir kargaşa oluyor. Acaba bunu tamamen iptal edebilir miyiz diye sormuştum. Yani hiçbir durumda bu kilit çıkmasa...
    Diğer adminler kargaşa yaşamaz, içeride kimse varken siz o kilit işaretini üzerine tıklayarak kaldıramazsınız. İşlem yapabiliyorsanız içeride kimse yoktur.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri