+ Konu Cevaplama Paneli
2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa BirinciBirinci 1 2
12 iletiden 11 ile 12 arası.
Like Tree14Beğeni

Konu: İçerik eklerken "Seçilmiş" kısmını hep "Evet" yapma!

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Standart Cevap: İçerik eklerken "Seçilmiş" kısmını hep "Evet" yapma!

Alıntı Arfmin´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    İlave olarak, sayın M.Enes AYDÜZ'ün belirttiği gibi benzer düzenlemeler yaptığımızda otomatik güncelleme sonrası kaybolması muhtemeldir. Güncelleme sonrası varsayılanlar eski haline geliyorsa düzenleme yaptığınız eski dosyası güncelleme ile gelen yeni dosya üzerine yazdırmayın. Güvenlik zaafiyeti oluşmaması için tekrar düzenleme yapmanız en uygun olanıdır.
    Çok önemli bir uyarı. Buna dikkat edelim arkadaşlar.

Katılımcı Üye
    İletiler
    54

Standart Cevap: İçerik eklerken "Seçilmiş" kısmını hep "Evet" yapma!

Alıntı Arfmin´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Onu 3 aşamada yapabiliriz. (Yönetim bölümü için)

\administrator\components\com_content\models\ forms\article.xml dosyasında aşağıdaki kod yerini buluyoruz. kırmızı renkli yerde değişiklik yapacağız.

1. Aşama

Kırmızı renli yeri şeklinde yapıyoruz.

2. Aşama

Administrator/language/tr-TR/ tr-TR.ini dosyası açıyoruz ve aşağıdaki kodu 52.satıra ekliyoruz.

3. Aşama

Administrator/language/tr-TR/ tr-TR.xml dosyasını açıyoruz satırın en altında bulunan name tagı içeriğini Turkce olarak güzeltiyoruz.

Bu işlemleri yaptıkan sonra dosyaları FTP yoluyla sitemize gönderdikten sonra önbelleği temizliyoruz.

Artık yeni oluşturulacak makalalerde varsayılan dil Turkce seçeneği varsayılan olarak gelecektir.

Ön sayfadan giriş yapılması halinde yukarıda belirttiğim düzenlemenin language/tr-TR/ klasörü içindeki benzer isimli dil dosyalarında yapılması gerekir.

Kodlarda yapılan değişikliklerde hata olabileceği düşüncesiyle Türkçe karakter kullanmadım. Turkce yerine Türkçe kelimesini kullanarak test etmeyi ihmal etmeyin. Kod hatası verirse zorunlu olarak Turkce kelimesini kullanacağız.

Ancak bu düzenleme sonrası yeni makale oluşturup yayınlamadım. Ayrıca xml dosyasında yapılan değişiklikte biraz tereddütüm var. Ustalar bu konuda gerekli bilgiyi verecektir.

Test sonuçlarını yayınlarsanız doğru sonuca ulaşabiliriz.
    İşleme ilişkin test yapıyorum ama net bir sonuç alamıyorum. Ustalar yardımcı olurmusunuz?

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri