+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu
12 iletiden 1 ile 10 arası.
Like Tree14Beğeni

Konu: İçerik eklerken "Seçilmiş" kısmını hep "Evet" yapma!

Katılımcı Üye
    İletiler
    176

Standart İçerik eklerken "Seçilmiş" kısmını hep "Evet" yapma!

İçerik eklerken "Seçilmiş" kısmı hep "Hayır" olarak seçili geliyor. Bazen orayı evet yapmayı unutuyorum. Bunu varsayılan olarak evet nasıl yapabiliriz?
    ZuCChiNi bunu beğendi.

Katılımcı Üye
    İletiler
    54

Standart Cevap: İçerik eklerken "Seçilmiş" kısmını hep "Evet" yapma!

Uzun zamandır bu soru benim de aklımdaydı. Sorunuza istinaden dün gece bir kaç test yaptım ama, ön bellek, çerez vs. gibi nedenlerden dolayı olumlu bir sonuç alamamıştım. Bugün tekrar biraz uğraşayım dedim ama dünkü çalışmamım bugün netice verdiğini gördüm.

Test: Local ortamda Joomla 2.5 Beta-2

Çözüm şu şekilde: .....\administrator\components\com_content\models\ forms\ klasörü içinde bulunan article.xml dosyasını açın ve 115. sırada bulunan default="0" değerini 1 yapmanız yeterli olacaktır.

Örnek kod yeri aşağıda. (Değişiklik yapılacak yer kırmızı renktedir.)

<field name="featured" type="list"
    label="JFEATURED"
    description="COM_CONTENT_FIELD_FEATURED_DESC"
    default="1"
    >
    <option value="0">JNO</option>
    <option value="1">JYES</option>
    </field>
    Not: Hemen netice alamazsanız (local ortamda) bütün çerezleri silin ve bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekebilir. Web ortamında, çerezler ve önbellek silinmesi gerekebilir.
    Akar, tekil, ZuCChiNi ve 1 kişi daha bunu beğendi.

BU DİL BU KÜLTÜR SENİN
    İletiler
    2.006

Aslında sanki bu soru eski forumda da gelmişti (sizden değil) ve çözmüştük galiba. Yalnız ben bu tür şeyleri not ediyorum başlık olarak, notlarım arasında bulamadım. Yanlış hatırlamış da olabilirim. İyi bir soru ve Arfmin'den her yerde bulunamayacak iyi bir cevap oldu. Yalnız neden buna ihtiyaç duyduğunuzu anlayamadım

Katılımcı Üye
    İletiler
    41

Alıntı Arfmin´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Uzun zamandır bu soru benim de aklımdaydı. Sorunuza istinaden dün gece bir kaç test yaptım ama, ön bellek, çerez vs. gibi nedenlerden dolayı olumlu bir sonuç alamamıştım. Bugün tekrar biraz uğraşayım dedim ama dünkü çalışmamım bugün netice verdiğini gördüm.

Test: Local ortamda Joomla 2.5 Beta-2

Çözüm şu şekilde: .....\administrator\components\com_content\models\ forms\ klasörü içinde bulunan article.xml dosyasını açın ve 115. sırada bulunan default="0" değerini 1 yapmanız yeterli olacaktır.

Örnek kod yeri aşağıda. (Değişiklik yapılacak yer kırmızı renktedir.)

Not: Hemen netice alamazsanız (local ortamda) bütün çerezleri silin ve bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekebilir. Web ortamında, çerezler ve önbellek silinmesi gerekebilir.
    Bugün için bakacaktım bu konuya benden önce davranmışsın eline sağlık.
    ZuCChiNi bunu beğendi.

-> enesayduz <-
    İletiler
    416

Değişikliğiniz yaptığınız yeri ve dosyayı not alın, çünkü yeni bir sürüm çıkıp, otomatik güncelleme yaptığınızda kaybedebilirsiniz bu yaptığınız değişikliği.

Katılımcı Üye
    İletiler
    54

Yukarıdaki çözüm önerisi içeriklerin yönetim sayfasından giriş yapılmasıyla ilgilidir. Ön sayfadan giriş yapılması halinde aşağıda belirttiğim dosya içeriğinde de aynı düzenlemenin yapılması gerekir.

/components/com_content/models/forms/article.xml
    ZuCChiNi bunu beğendi.

Katılımcı Üye
    İletiler
    176

Teşekkürler makbule geçti.

Alıntı Akar´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Yalnız neden buna ihtiyaç duyduğunuzu anlayamadım
    Elimde bulunan yüzlerce içeriği girerken daha pratik olur diye düşündüm. Her defasında unutuyorum evet işaretlemeyi.

Katılımcı Üye
    İletiler
    37

Ben de 1.5'ten 1.7'ye istediğim gibi güncelleme yapamayınca yaklaşık 1.000 içeriği tek tek girdim.
    Bu ayarı biliyor olsaydım işim daha da kolay olacaktı. Aynı şey dil ayarı için de geçerli.
    İçeriğin dili varsayılan Türkçe olsa iyi olur.
    "Bindik bir alâmete, gidiyoruz kıyâmete."
    Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım. Emin olmadığımız hususlarda Türk Dil Kurumu'nun web sayfasına bakalım.
    ZuCChiNi

Katılımcı Üye
    İletiler
    54

Alıntı ZuCChiNi´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Ben de 1.5'ten 1.7'ye istediğim gibi güncelleme yapamayınca yaklaşık 1.000 içeriği tek tek girdim.
    Bu ayarı biliyor olsaydım işim daha da kolay olacaktı. Aynı şey dil ayarı için de geçerli.
    İçeriğin dili varsayılan Türkçe olsa iyi olur.
    Onu 3 aşamada yapabiliriz. (Yönetim bölümü için)

\administrator\components\com_content\models\ forms\article.xml dosyasında aşağıdaki kod yerini buluyoruz. kırmızı renkli yerde değişiklik yapacağız.

1. Aşama

<field name="language" type="contentlanguage" label="JFIELD_LANGUAGE_LABEL"
    description="COM_CONTENT_FIELD_LANGUAGE_DESC" class="inputbox"
    >
    <option value="*">JALL</option>
    </field>
    Kırmızı renli yeri
    <option value="*">JALL_TURKCE</option>
    şeklinde yapıyoruz.

2. Aşama

Administrator/language/tr-TR/ tr-TR.ini dosyası açıyoruz ve aşağıdaki kodu 52.satıra ekliyoruz.

50 JALL="Hepsi"
    51 JALL_TURKCE="Turkce"
    52 JALL_LANGUAGE="Hepsi"
    3. Aşama

Administrator/language/tr-TR/ tr-TR.xml dosyasını açıyoruz satırın en altında bulunan name tagı içeriğini Turkce olarak güzeltiyoruz.

<name>Turkce</name>

Bu işlemleri yaptıkan sonra dosyaları FTP yoluyla sitemize gönderdikten sonra önbelleği temizliyoruz.

Artık yeni oluşturulacak makalalerde varsayılan dil Turkce seçeneği varsayılan olarak gelecektir.

Ön sayfadan giriş yapılması halinde yukarıda belirttiğim düzenlemenin language/tr-TR/ klasörü içindeki benzer isimli dil dosyalarında yapılması gerekir.

Kodlarda yapılan değişikliklerde hata olabileceği düşüncesiyle Türkçe karakter kullanmadım. Turkce yerine Türkçe kelimesini kullanarak test etmeyi ihmal etmeyin. Kod hatası verirse zorunlu olarak Turkce kelimesini kullanacağız.

Ancak bu düzenleme sonrası yeni makale oluşturup yayınlamadım. Ayrıca xml dosyasında yapılan değişiklikte biraz tereddütüm var. Ustalar bu konuda gerekli bilgiyi verecektir.

Test sonuçlarını yayınlarsanız doğru sonuca ulaşabiliriz.
    Konu Arfmin tarafından (18-01-2012 Saat 00:06 ) değiştirilmiştir.
    Akar ve Alaca bunu beğendi.

Katılımcı Üye
    İletiler
    54

Alıntı M.Enes AYDÜZ´isimli üyeden alıntı İletiyi göster
    Değişikliğiniz yaptığınız yeri ve dosyayı not alın, çünkü yeni bir sürüm çıkıp, otomatik güncelleme yaptığınızda kaybedebilirsiniz bu yaptığınız değişikliği.
    İlave olarak, sayın M.Enes AYDÜZ'ün belirttiği gibi benzer düzenlemeler yaptığımızda otomatik güncelleme sonrası kaybolması muhtemeldir. Güncelleme sonrası varsayılanlar eski haline geliyorsa düzenleme yaptığınız eski dosyası güncelleme ile gelen yeni dosya üzerine yazdırmayın. Güvenlik zaafiyeti oluşmaması için tekrar düzenleme yapmanız en uygun olanıdır.
    Akar bunu beğendi.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda bu konuyu 1 kişi (0 üye ve 1 misafir) okuyor. Konuyu okuyan üyeler:

Yer imleri